Blåbärsbröd och trevligheter




Lovade ju uppdatering om blåbärsbrödet. Och ja, det blev en riktig hit! Tog med till ledarträffen idag och allt bröd tog slut :-)

Ett inte så svårt bröd och lätt att lyckas med. Bakas i formar vilket gör att de håller formen. Blev riktigt luftigt och blåbären gjorde det saftigt. Receptet är hämtat från Jan Hedhs bok "Bröd". Ett tips till brödintresserade :-)



Använde Manitoba Cream istället för vetemjöl special och fick knåda lite längre än anvisning för att degen skulle bli sådär spänstig och härlig.



Valnötterna åker i sist.



Färdigjäst!



På jäsning i formar bland Afrikasouvenirerna! Temperaturen i vardagsrummet känns lagom för jäsningen. Köket blir lätt för varmt. Så här trivs bröden fint. Tycker det blir bättre när degen får jäsa lite längre och lite svalare...



98 grader ska det vara när bröden är klara. Ca 40 min i ugnen. Först in med vatten och vädra några gånger under gräddningen för att få ut ångan så det blir en härlig krispig skorpa!



Ränder på raken och på snedden :-)



Blåa och fina. Nästan lila :-)


Här är brödet väl inpackat i mina nysydda brödpåsar. Redo för transport :-)

Kommentarer
Postat av: sara

galet gott bröd!! tack för att vi fick nöjet att smaka! kan du inte skriva ned hur mycket av allt? Kram!

2010-10-11 @ 11:08:45
URL: http://savetheday.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tack Sara! Ska skriva ner och maila receptet till dig!

2010-10-13 @ 21:39:41
URL: http://nevertoolate.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0