Brödkorgar

Oj, vad dålig jag varit på att blogga sista tiden, men inte riktigt haft varken tid eller motivation. Men jag har inte legat på latsidan. Igår sydde jag två fina brödkorgar! Riktigt enkelt faktiskt. Hämtade instruktioner från Gekko.



1. Börja med att klippa ut två cirklar i valfri storlek. (Dock ska de vara lika stora).
2. Klipp ut 2 rektanglar. Långsidan ska vara lika lång som omkretsen på cirkeln, alltså diameter X pi. Höjden avgör du själv.
3. Stryk fast fliselin på den ena cirkeln och rektangeln för att få mer stadga.
4. Sy ihop ena rektangelns kortsidor (räta mot räta) så det blir som en cylinder.
5. Sy sedan ihop cylindern på den ena cirkeln (räta mot räta). Nåla först så att du ser att cylindern är lagom stor. Jag fick sprätta upp och klippa till cylindern lite i detta steget.
6. Upprepa steg 4 och 5 med den andra cylindern och cirkeln.
7. Dags att sy ihop de båda korgarna. Detta gör man genom att sätta den ena korgen i den andra och sy ihop räta mot räta. Lämna ca 10 cm öppet så du sedan kan vränga det hela.
8. Vräng ut och in och sy för hand ihop hålet som är kvar.



Tyget hittade jag på IKEA. Tycker de har många fina tyger just nu. Brödkorgarna kan man ju så klart ha till mycket annat än bröd. Men jag ska främst ha dem nu på lördag när det blir fullt hus här hemma. Mannen fyller nämligen 40 år och då kommer det säkerligen gå åt mycket bröd, så därför gjorde jag två ganska stora brödkorgar. Hade tänkt sy fast en etikett också. Men hinner nog inte få de jag har beställt från Minanamnband. Så det får bli utan den här gången.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0