Gör om gör rätt?

Ja, då fortsatte mitt levainprojekt eftersom jag gjorde fel igår. Nu tog jag 200 g av min "chef" och tillsatte 600g vatten och 900g fint rågmjöl. Knådade i 5 minuter i degblandare (låg hastighet) och la i smord låda. Helt enligt gode Jan Hedh. Den ska stå i 5-6 timmar (eller tills den jäst till dubbel storlek) innan den är klar så det blir inget mer bröd idag. Kanske i morgon. Får se.


Levain?

Vet inte om det framgår av bilden, men den är VÄLDIGT hård. Känns inte bra det här. Kanske tog jag för lite vatten? Hade först tänkt göra halva satsen och antecknat måtten för halv sats bredvid. Möjligt att det blev hälften av vattnet. Jag kommer inte ihåg. Vi får se i morgon. Gjort av med väldigt mycket rågmjöl de här dagarna i alla fall...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0