Småland



Varit i Kalmar i helgen. Finaste vännerna skulle gifta sig och det ville vi ju inte missa! Det fick bli flyg ner på lördag morgon. Vi landade ungefär vid 11.30 och vigseln skulle börja 12.30. Piffade till oss lite på flygplatsen och ringde en taxi som skulle ta oss till kyrkan. Men det visade sig att taxibolaget bara hade en bil i tjänst (!), men chauffören skulle komma så snart hon kunde. Vi började bli lite orolig när klockan passerat 12, men så dök hon upp. Oron återkom dock när chauffören började köra. Hon visste inte vart kyrkan låg! Kyrkor finns tydligen inte registrerade i GPSn, så hon chansade lite. Det resulterade i att det tog oss ca 20 min och 289 kr fattigare att komma till kyrkan som egentligen ligger 2,5 km från flygplatsen... Som tur var kom vi i allafall innan brudparet hunnit gå in i kyrkan...


I väntan på taxin...

Förövrigt är Kalmar en jättemysig stad. Trevliga människor och lite lagom stort. Lugnt och skönt i jämförelse med Sthlm och mycket vatten!



Vi bodde på Hotell Svanen. Ett lågprishotell som även har vandrarhem. Hade inte så höga förväntningar, men det var jättefint och fräscht. Toaletten var nog det minsta jag sett, men det gjorde inte så mycket. Helt klart mycket godkänt på frukostbuffén också!

På söndagen gick vi på gudstjänst i domkyrkan och åt buffé på ett precis nyöppnat café/restaurang. Det var en familj från Algeriet som öppnat stället 3 dagar tidigare. De hade bara varit i Sverige 1 år. Imponerande att redan vara i gång med business! Trevliga var de också så vi satt där en stund och snackade.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0