Nya kosttillskott


Igår var jag ju på infomöte om våra nya kosttillskott från Lifeline Care. De hade flygit dit en representant från Bryssel och en från England och så två skåningar som föreläste. Nutritionisten och skribenten Linda Hallberg föreläste också om kost vid graviditet. Inte så mycket nytt där, men ändå kul. Relevant för mig kan man säga.

Jag brukar ju förespråka en varierad kost i första hand, men ibland kan det vara svårt att få i sig allt man behöver. Särskilt när man är gravid och ammar. Fördelen med Lifelines produkter är att de innehåller både vitaminer, mineraler samt omega-3 och antioxidanter (blåbärsextrakt). Omega-3 är viktigt för bland annat fostrets utveckling av hjärna och syn. Som gravid är det också viktigt att få i sig tillräckligt med järn och kalcium samt övriga vitaminer och mineraler också så klart.



Enligt Lifeline ställer de väldigt höga krav på sina produkter. Leverantörerna av omega-3 och kalcium som återfinns i deras produkter var där och informerade. Kalciumet som finns i kosttillskotten är naturligt och utvinns från mjölk (TruCal från Glanbia Nutritionals) och innehåller även andra näringsämnen som finns i mjölken. Omega-3 kommer från företaget Croda. De har också väldigt höga krav på sig. De tar fettet från tonfisk och är noga i kontrollen vart fisken kommer ifrån och i själva processen så att omega-3 oljan blir ren. Vill du läsa mer om omega-3 kan man kolla på PureMax som är kopplat till Croda.

Vi fick så klart en liten goodiebag med oss hem. Tyvärr inga kosttillskott, men väl de här fina produkterna:




PureMax-maskot samt två krämer med Ullfett för torr och sprucken hud.


Tidningen Vi Föräldrar, 15 % på FACE Stockholm samt ett glassogram.

Som sagt, en varierad kost i första hand, men ibland kan man behöva tillstkott. I så fall verkar Lifelines produkter bra eftersom de är kompletta med omega-3 också och har höga kvalitativa krav på sina produkter.

På Lifelines hemsida kan man beställa ett gratis varuprov. Det gör man här.

I eftermiddag ska jag på en annan infoträff för gravida. Då blir det gemensam info från sjukgymnast, dietist och arbetsterapeut. Ska bli spännande. Återkommer om det senare i kväll.


Kommentarer
Postat av: Linda Hallberg

Hej! Kul att du hörde min föreläsning. Gå gärna in på facebook och gilla bokens sida facebook.com/underbaramage/. Där finns diskussionsforum där du kan ställa frågor kring graviditet, amning och kost. Hälsningar Linda

2011-07-07 @ 16:02:28
URL: http://mykitchenfamily.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0