Ovälkomna gäster

Älskar basilika! Vill helst alltid ha lite hemma. Så gott att norpa några blad och lägga på mackan eller strö över maten.


Om man planterar om den man köper i matbutiken håller den betydligt längre. Så här på vår/sommar kan man ju dessutom odla själv, vilket jag brukar göra. Det tar ju lite tid, men man blir helt lycklig av att se hur det växer från ingenting!


De första åren gick det så bra, men de två sista har jag fått ngn sjuka på dem. I år köpte jag helt enkelt tre färdiga krukor på trädgårdsmässan som jag planterade om i större krukor här hemma. Lycka varje morgon att komma in i ett grönskande kök som doftade basilika!


MEN
förra veckan när jag skulle norpa ett blad till mackan möttes jag av den här synen! BLÄ säger jag. Det började klia i hela mig, och gör så fortfarande! Ner i soporna åkte all min fina basilika. Hur gör man? Tips på hur man lyckas med sin basilika, utan bekämpningsmedel, mottages tacksamt!



De små bruna prickarna är alltså inte jord utan små äckliga löss!

Så här såg det ut förra året när jag odlade själv:

Äggkartonger är bra att odla i


Basilika och chili


Häftigt att se hur det växer!


Kommentarer
Postat av: sara

åååååh det kliar på hela mig!! stackare!

de fröna jag fick av dig och leo växer fresten finfint, nu börjar vi se basilikan titta upp! :)

2012-05-13 @ 22:30:37
URL: http://blogg.stalenbring.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0