Med durumvete, mozarella och soltorkad tomat

Den jäsande degen blev sådana här smarriga bröd!

Innehåller 50 g jäst, 5 dl vatten, 1 msk honung, ca 2 tsk salt, ca 6 dl vetemjöl och 4 dl durumvetemjöl, 2 paket mozarellaost och soltorkade tomater.

Man blandar en deg av ingredienserna utom osten och tomaterna. Låt jäsa ca 30 minuter. (Lagom att man hinner ta en dusch och göra sig fin tills mannen kommer hem).


Färdigjäst deg. Slät och fin.

Ta ut degen på lätt mjölat bakbord och dra ut den till en ganska platt rektangel. På med fyllningen som du delat i små bitar tidigare. Rulla ihop det hela och vik någon gång. Smörj en ugnsform med olivolja. Dela bröden i valfri storlek. Jag gjorde 6 ganska stora bröd. Vik ihop bröden lite grann. Beroende på hur mycket fyllning du har i blir de mer eller mindre lätthanterliga. Lägg bröden i ugnsformen. Pensla över olivolja och strö ev. lite flingsalt på.





Jäs ev. en gång till. Grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader. Beroende på hur stora bröd du har tar det lite olika lång tid. Mina stod nog inne lite mer än 30 min. Man får gå på känn. Blir de mörka kan man lägga lite folie på.


Jättegott till exempelvis tomatsoppa!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0