Tomaterna är mogna!



Idag var det dags att skörda min allra första egenodlade tomat. Åh vad god den var! Inte som de man köper i affären inte. Jag satte fröna för ungefär ett halvår sen. När de kommit upp såg de ut så här:




Efter några månader så här:



Och nu börjar de bli riktigt stora.




Har funderat på att slänga ut dem för att bereda plats åt något annat, men när man odlat något från grunden gör det ont i hjärtat att slänga dem innan de blommat klart. Fick betydligt fler plantor än jag kunde ta hand om själv och alla som varit hemma hos mig har fått med sig någon hem :-)

Mina tomater är odlade i såjord, men när de växt till sig lite satte jag dem i Hasselfors P-jord som ska vara välgödslad och bra. Alla plantor har haft sin egen kruka från start. Avskurna mjölkförpackningar är utmärkta att odla i! Innan det var dags att plantera om i nuvarande krukor har det blivit 2 omplanteringar. Det gick åt mycket jord kan jag säga! Tur att jag har Plantagen ganska nära. Cykeln klarade en 50-kg säck!

Det är något speciellt med att odla. Får lyckokänslor när man ser att det börjar växa något levande från bara små frön! Bra terapi om man är deppig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0