Pass nr 2


Fick bli ett eftermiddagspass idag då det var då jag fick barnvakt. Föredrar egentligen förmiddagen, men man får ta vad man får :-)

Idag kändes benen inte alls lika lätta till en början. Träningsvärk ffa i insida lår och ljumskar från söndagens jogginpass. Men efter uppvärmning och en liten stunds jogg blev det betydligt lättare. De inplanerade 2 minuters gång mitt i passet inföll EFTER den branta backen idag (till skillnad från före vid förra passet) vilket tyder på att hastigheten var aningens högre idag.

Jag följer det här programmet. Tänkte att det vore bra med ett träningsprogram. Dels för att jag ska nå mitt mål (10 km inom en timme) och dels för att inte skada mig eller så. Känns som ett bra upplägg och egentligen tycker jag mig inte behöva de där 2 minuters gång mitt i, men bestämt mig för att följa programmet. Senare kanske det blir tvärtom - att jag känner att jag inte orkar springa det jag ska...



Väl hemma var det rätt in i vardagen igen. Lillen skulle matas och jag behövde också något i magen. Bilden togs därför någon timme efter hemkomst. Kan garantera att färgen i ansiktet var betydligt rödare tidigare :-)

Löpning måste vara en av de bästa träningsformerna, iaf på sommaren. Det enda som behövs är egentligen ett par riktigt bra skor och sköna strumpor. Frisk luft, vårkänslor och endorfiner som gör att det spritter i hela kroppen får man på köpet!


Cirkus



Inte behöver man åka till Afrika för att se exotiska djur. Nej, det räcker med att gå några hundra meter till Huvudstafältet. Där har Cirkus Maximum parkerat för två dagar och djuren får gå på bete under dagtid. Vi (och typ alla dagisbarn i närheten) tog oss dit. Lillen var helt fascinerad.

En leverpastejsmörgås och några zebror - vad mer kan man begära en tisdag förmiddag?



Tja, kanske lite vila i solen på bryggan tyckte mamma var en bra fortsättning på promenaden. Medan lillen sov så sött i vagnen.



Såg förresten cirkusen tidigare i år när vi var i Borås. Riktigt bra faktiskt!



Veckans träning v. 21

Måndag: vila
Tisdag: 40 min promenad
Onsdag: vila
Torsdag: 40 min promenad + 30 bålpass
Fredag: 40 min promenad
Lördag: 60 min (bröst/biceps/triceps och lite rygg + mage)
Söndag: 27 min löpning!! + 45 min promenad

Pass ett avklarat


Yes, första joggingturen idag och det gick över förväntan! Mycket spring som hade lagrats i benen :-) Supersköna skor, underbart väder och lätta ben. En bra start och ett stort leende på läpparna. 27 minuter var jag ute varav 2 spenderades gåendes i värsta backen. Hittade ett träningsprogram på nätet som jag tänkte följa. 10 km under 1 timme är målet. Det kan väl inte vara omöjligt? Var ju längesedan jag sprang, men många steg i form av promenader har jag ju i benen ändå. Får se hur jag får till träningen. Vill helst slippa springa med vagnen.

Har bestämt mig för Topploppet i Hagaparken här i Solna den 22 september så jag har en stund att träna på.

Vore mycket roligare att få ihop ett lag så hojta till om du är sugen!!


Laddar inför debuten


Efteråt, lite rödare mycket gladare

Kokoschokladen var förövrigt fantastiskt god!!


Hoppsan!


Nu ni så ska löparnerven få utlopp! Har inte joggat på typ 2 år (var ju rätt rund om magen förra året). Men fina sommardagar som dessa så spritter det i bena. Idag var det dags att införskaffa ett par nya Asics. Alltid kört Asics tidigare med bra erfarenhet, så fortsätter på det spåret. Dock en annan modell det här året. En lite lättare och aningens mindre dämpad än mina tidigare. Imorgon ska jag ut i spåret! Får se hur långt jag orkar...

Skulle vilja ha något lopp framåt hösten att träna inför. 5 el kanske rent av 10 km. Någon som har något bra tips här i Stockholm? Har nog aldrig sprungit så långt som 10 km, så det är kanske ett bra mål? Ska klura lite på det.






Mina gamla GT 2140 med det obligatoriska hålet på tån...

Kom förresten hem med 3 (!) par skor. Löparskorna och inomhusskorna (ett par Nike air max utgående modell för halva priset) var planerade.





Då jag mest tränar på gymmet har jag inte så stora krav på inomhusskorna. De här var riktigt mjuka och sköna. Dessutom ett bra pris. Köper nästan alltid för små skor och mina stackars tår har fått plågas länge nog nu i mina gamla inomhusskor, så ska bli skönt att få ta på sig dessa nästa gång!

Tredje paret blev dessa chockrosa godingarna. Halva reapriset och endast ett par kvar, som dessutom var i min storlek. De liksom vädjade till mig att få följa med mig hem och jag kunde inte stå emot :-)




250 kr blev slutpriset för realflexarna :-)

Det blir ju så mycket roligare att träna när man har fina och bra grejer. Jag riktigt längtar till imorgon när jag får ge mig ut och jogga! Ikväll laddar jag upp med dessa godsaker :-)


Testar ny smak av B&J. Dough-ble Whammy. Även ny smak på chokladen. 70 % med kokos! Det bästa av två världar :-)


Husbilstripp nr 2


Återigen underbara dagar med mamma, pappa och husbilen. Vi åkte först till Gålö och övernattade på deras otroligt fina camping. Stora härliga ytor och fin strand. Så skönt att komma ut på landet och inte höra annat än fågelkvitter! Den här tiden på året var det dessutom inte alls mycket folk där.


Fin promenad längs med vägen.

Det var så roligt att ha med Leo och se hur han upptäcker världen. Så mycket som var första gången för honom!


Första gången i gungan. Först var han skeptisk, men sedan älskade han det!

Natt nr 2 spenderades i fina Mariefred. Husbil är nog det mest optimala att resa runt i. Så praktiskt att ha toa, kök och säng med vart man än åker!


På bryggan i Mariefred.


L hjälper morfar att köra bilen.

Hade problem med uppladdningen, men fler bilder kommer senare.



Veckans träning v. 20


Dålig träningsvecka, men bra träningshelg!

Efter mer än en vecka utan någon vidare träning pga resor är jag igång igen :-)

Lördagens morgonpass inspirerades av Anna på Trend & Träning. Jag använde mig av hennes axel-upplägg med viss modifiering.

Söndagen ägnades åt de kära benen.

* uppvärmning med snabba utfall, benböj och lite hopp
* benpress/benpress utsida lår
* lårcurl/ vadpress
* utfall / mage (situps i lutning och statisk Crunch med rodd)
* plankan


Eftersom det inte varit någon ordning på träningen blir det inte heller någon "veckans träning"


Nu åker jag och Leo med mamma och pappa 1-2 nätter med husbilen igen så blir nog inte så mycket träning närmsta dagarna heller...


Husbilstripp i bilder


Vi har haft det så jättebra på vår lilla roadtrip genom Sverige. Vi kom hem i torsdags, men har inte hunnit sitta framför datorn sedan dess. Men här kommer ett litet potpuri av bilder: (Alla bilder tagna med mobilen...)


Laddar med härlig frukost innan avfärd.


Höga kusten




Fin solnedgång i Gideå


Det var oftast kallt, blåsigt och regnigt, så stunder då solen tittade fram fick man passa på att njuta. Här ligger pappa och solar en tidig morgon i Gideå.


Inte mycket träning på resan, men en bänk funkar att använda till mycket. Här blev det höga knän. Ibland blev det jämfota hopp upp på bänk och en och annan armhävning hanns också med :-)




Umeå


Lillen var väldigt mammig och hade sin lilla lekhörna längst bak i husbilen. Jag fick agera dörrvakt och alla våra måltider spenderades på rad. Jag längst bak, mamma i mitten och pappa i framsätet :-)


Givakt på en rastplats


Mormor och lillen


Morgonmys


Lilla lekhörnan




Pite havsbad


Storgatan i Piteå


Lillens nya jacka


Mannen disputerar


Lillens första flygresa gick från Luleå till Stockholm och den gick alldeles utmärkt!

Nu har mamma och pappa tagit sig ner genom Sverige med bilen igen och är nu i Stockholm. Det firar vi med att återigen åka med någon natt ute i Stockholms skärgård!

So long!


Ovälkomna gäster

Älskar basilika! Vill helst alltid ha lite hemma. Så gott att norpa några blad och lägga på mackan eller strö över maten.


Om man planterar om den man köper i matbutiken håller den betydligt längre. Så här på vår/sommar kan man ju dessutom odla själv, vilket jag brukar göra. Det tar ju lite tid, men man blir helt lycklig av att se hur det växer från ingenting!


De första åren gick det så bra, men de två sista har jag fått ngn sjuka på dem. I år köpte jag helt enkelt tre färdiga krukor på trädgårdsmässan som jag planterade om i större krukor här hemma. Lycka varje morgon att komma in i ett grönskande kök som doftade basilika!


MEN
förra veckan när jag skulle norpa ett blad till mackan möttes jag av den här synen! BLÄ säger jag. Det började klia i hela mig, och gör så fortfarande! Ner i soporna åkte all min fina basilika. Hur gör man? Tips på hur man lyckas med sin basilika, utan bekämpningsmedel, mottages tacksamt!



De små bruna prickarna är alltså inte jord utan små äckliga löss!

Så här såg det ut förra året när jag odlade själv:

Äggkartonger är bra att odla i


Basilika och chili


Häftigt att se hur det växer!


På väg

Nu tar jag lillen med mig och hänger på mamma och pappa upp till Luleå! Färdsätt: Husbil så klart!

Kan ju inte blogga från min telefon, men mina moderna föräldrar har ju både iPhone och iPad så det blir nog ett och annat inlägg ändå.

På tisdag ska mannen disputera!

Bon Voyage!


Saxat


Idag var det frissan på dagsschemat. Tror det var den värsta frisörsupplevelsen jag varit med om.


Hade bokat Yamen som jag var så nöjd med förra gången. Men när jag kom till salongen (Ladies & Gentlemen i Solna centrum) togs jag om hand av en annan kvinna. Såg att Yamen höll på med en annan kund som färgade håret. Jag hade dessutom BVC-tid efteråt och lite bråttom. Kvinnan kunde ju vara bra hon med och höll god min... Men vilken besvikelse! Kvinnan presenterade sig inte, tror inte ens hon sa hej. Sedan sa hon inte ett ord under hela besöket. Det enda hon frågade var hur mycket jag ville klippa. Nog för att jag tycker det kan vara skönt att slippa kallpratet som brukar bli hos frisören, men lite kan man ju prata. Kan ju iaf fråga om man vill ha hela håret nedsprayat med hårspray innan man gör det eller observera att jag hade sidbena tidigare innan man klipper efter mittbenan. Brukar även uppskatta kommentarer och tips på hur man tar hand om sitt hår. Men inget sånt nej. Fördelen var att det gick i ett rasande tempo och vi hann till BVC.

Massagen då som jag sett så fram emot? Nja. Den var också väldigt kort men hon var iaf rejäl i nyporna och skallen fick sig en omgång ändå. Skönt. Nästa gång ska jag dock se till att jag inte är stressad och att jag får Mr Yamen! Frisyren? Jo, blev nöjd med den iallafall.



Före. Så här snygg utväxt får man efter att hälften av håret trillat av under amningsperioden. Skönt att det växer ut iaf!


Efter. Nyfönad, men utväxten finns så klart kvar där under svallet.


Bild från förra årets klippning. Lite större mage och otroligt mycket nöjdare.


Tadam!


Jag, vet gårdagens cliffhanger gjorde troligtvis natten outhärdligt lång. Men nu får ni äntligen svaret på vad gårdagens lunch var!



Tag vad du har i grönsaksväg - för min del blev det morotpotatis, rödbeta, palsternacka, svamp och aubergine. Skär i lämpliga bitar. Olja, salta, peppra, klipp över lite citrontimjan och slakta en citron på. Lägg en portionslax vid sidan av och he in i ugnen på sisådär 220 grader

Medan maten lagar sig själv i ugnen kan man exempelvis mata en liten sötnos. Sätt på grillfunktionen sista minutrarna för att få extra krispiga grönsaker. Ta undertiden hand om den lilla sötnosen som bajsat så han blir blå i ansiktet. Upptäck sedan att grillfunktionen gick väldigt snabbt. Ät halvbrända grönsaker tillsammans med  laxen och släng på en klick turkisk yoghurt. Inta i lugn och ro medan sötnosen biter dig i tårna. Bon Apetit!


Middag?


Dagens kvällsmat/middag bestod av ostkaka! Serverad med Ben & Jerrys New York Super Fudge Chunk, grädde, hallon, blåbär och banan. Kanske mer efterrätt tänker ni. Gott och mättande som en middag tänkte jag :-)


Ostkaka är förresten väldigt enkelt att göra själv. Betydligt nyttigare blir det också- ja, jag skulle vilja påstå att det t.o.m är hälsosamt. Mycket protein från ägg och keso. Recept på min variant av ostkaka hittar du här.

New York Super Fudge Chunk är förövrigt en riktigt god chokladglass med riktigt mustig chokladsmak. I like!


Hawaiilängtan


Idag gör jag som Underbara Clara och lagar mat i klänning. Inte ofta det händer, men det var helt enkelt en sån där dag idag.









Klänningen köpte mannen när han var på konferens på Hawaii för två år sedan. Jodå. Hawaii, Korea, Göteborg - fint ska det vara minsann när man doktorerar. Men nu är det slut på det. På tisdag är det dags för honom att disputera.

Välkommen hem på heltid säger jag!


(Vad det blev för mat idag får ni se först i morgon)


Lek och lär


Lillen växer och blir alltmer krävande, men också så mycket roligare. Kärleken bara växer för varje dag! Nu far han runt här på golven och utforskar allt. Men ibland är han lite klängig. Vi använder fortfarande selen då och då. Så bra. Speciellt vid såna tillfällen när han är lite trött och grinig och bara vill klänga, men man liksom har lite annat man behöver fixa med här hemma som att baka bröd eller gå ner till tvättstugan. Även bra att ha med när man är ute och går och han inte vill sitta i vagnen. Skönast är att bära på magen, men om man är hemma och vill greja är det smidigast att ha honom på ryggen. Då har man händerna fria. Dessutom trivs han så bra i selen och somnar nästan alltid där.


Trots att han sitter säkert vill han ändå hålla i sig. Kanske någon trygghetsgrej. Ibland kliar han mig gott i nacken också:-) - eller drar mig i håret...


För det mesta går det även bra att sitta själv och leka. Gåvagnen har vi ärvt från kusinen. Just nu är den jättekul att sitta och pilla på. Balansen att gå själv är inte riktigt där än. Och sen har vi den nya favoriten - ett plåtburkslock. Mycket populärt kan jag meddela! 


Måttbandet är också en stor favorit. Vem har sagt att man behöver köpa dyra leksaker? Det behövs verkligen inte! (Största favoriten är dock sladdar, men det räknar jag inte som leksak. Tyvärr älsklingen).


Färg och form


Blir så glad av all denna härliga färgexplosion som är nu. Träden blir gröna, blommor slår ut i alla dess färger och både kläd- och inredningsmodet är fullt av färger. Man blir inte längre deprimerad av att gå till köpcentret - snarare tvärtom. Blir istället glad (och köpsugen vilket kanske är meningen) av alla härliga färger!

Kan ju inte påstå att jag köpt mycket kläder på sista tiden. Gått runt i ett amningslinne och en kofta. Ev en skjorta över eller oftast blir det träningsoutfit dagen igenom eftersom jag ofta tränar på förmiddagen men inte hinner duscha förrän på kvällen. (OK eftersom jag inte alltid blir så svettig på mina 30-minuters gympass).

Ändå tänkte jag passa på att uppdatera med en dagens outfit!


Adidasjacka - älskar den lila färgen - och underbara mysjeansen.

Passande nog är mitt senaste klädköp både fin och träningsvänlig och i en glad färg så klart. Älskar denna lila färgen!


Här tillsammans med mina kära orkidéer - som blommar om IGEN - samt lite härligt doftande basilika och färglad frukt.


Veckans träning v. 18

Måndag: 30 min promenad + 60 min Body Pump
Tisdag: 60 min gym fokus ben/mage
Onsdag: 60 min promenad
Torsdag: 60 min powerwalk + Viktoria MBC
Fredag: 30 min promenad
Lördag: 60 min gym (fokus framsida överkropp) + 75 min promenad
Söndag: 60 min promenad

En bloggpost som vaccinerar 95 barn


(Brukar inte gilla såna här masspubliceringar, men här ser jag inget dåligt. UNICEF är bra. Gör dessutom gärna lite extra reklam för Apotek Hjärtat då jag själv jobbar där).

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten under kampanjen så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj (kampanjen gäller 16 april-13 maj eller upp till 5000 blogginlägg)


© UNICEF/Asselin


Svenssonfredag


Här kör vi Svenssonfredag med tacos. Brukar köpa köttfärs när det är extrapris. Steka upp den okryddad och frysa in i lagom stora platta plastpåsar. Då går det så snabbt att bara värma upp med krydda och lite vätska i en kastrull medan man skär grönsakerna.



Jag äter mina taco i tortillabröd tillsammans med yoghurt, sallad, tomater, gurka, avokado, köttfärs, tacosås, banan och jordnötter. (Tyvärr blev det ingen Ben & Jerry idag...)

Hur vill ni ha er taco?


MBC á la Viktoria


Ja, snopet blev det när MBCn var intsälld. Egentligen var det lite skönt att slippa ta sig och dit och försöka matcha med lillens mat och sovtider. Men jag var ändå taggad på lite uteträning, så jag gjorde helt enkelt mitt eget MBC-pass. Helt gratis också!

Skämdes inte ens över att göra diverse gymnastiska övningar utomhus bland vanligt folk som är ute och promenerar. (Det mest skämmiga var väl kanske att ta bilder på det hela...)
Vet inte om det är för att man landar och blir så mycket tryggare i sig själv och i med sin kropp när man är mamma, eller är det kanske så att jag blivit vuxen nu? Spelar inte lika stor roll vad andra ska tycka längre. Det är befriande!

Fick till ett skönt pass i solen ialla fall. Ursäkta de lite knasiga bilderna, men de är tagna med telefonens självutlösare och var lite svårt att få till.


Utfall i uppförsbacke. Samt senare även utfall från bänk.


Triceps mot bänk


Armhävning mot bänk


Fin sjöutsikt under träningspasset


Lillen njöt också av ett utomhuspass, dock i lite lugnare tempo :-)


Lite mage och en riktig powerwalk på det så blir man så här glad efteråt

Det verkar som om den där Gabriella som har hand om MBC-passen ialla fall är mån om sina kunder. När jag kom hem hade jag fått ett mail med en hemläxa. Sånt gillar jag! (Engagerade träningsinstruktörer alltså). Jag hade ju redan kört ett eget litet pass och intagit vilomode, så jag skippade hemläxan, men kanske något för er? Här har ni den om ni skulle bli rastlösa i kroppen!

Ha nu en riktigt skön helg allihopa!



MBC


Idag har det verkligen varit sommar! Vi var med mammagruppenlångpromenad och lillen åkte vagnen i bara bodyn och lilla kepsen. Så nice.

Hoppas på liknande väder i morgon för då tänkte vi prova på MBC = Mother Boot Camp! Mer info på www.doit4life.se. Jag återkommer med en recension.





Annan mellis

En annan mellis som lillen brukar få och som också passar på en picnic är lite grekisk yoghurt blandat med bär. Här har jag blandat i en klick frusen päronpuré samt några blåbär. Jättebra att blanda med frusen frukt/bär så att det håller sig kallt ett tag. En annan variant är Keso och bär.





Man får akta bara så man inte får blåbärsfläckar, lillen har ju en tendens att kladda lite...


RSS 2.0