Vår


Ja, så var det äntligen vår då!

Här tjuvstartade vi våren förra veckan. Oj vad solen värmde gott! Det var t.o.m så varmt att lillen fick sin första picnic. Det var lite kris och eftersom solen värmde så gott gick det bra att amma utomhus. Åh, det är så himla smidigt att kunna amma! Inget kladd, ingen micro, inga bestick etc. Vi satte oss helt enkelt på en sten och lillen blev så här nöjd efteråt!


Ny halsduk och fin mössa


Lite svårfångad.


Vill hellre dra mamma i håret!


På väg hem hittade vi det här fina blommande trädet. Mitt bland de andra sjusovarna.


Veckans träning v. 17

Måndag: 30 min gym + 30 min promenad
Tisdag: 60 min cirkelpass + 30 min promenad
Onsdag: 45 min promenad
Torsdag: 45 + 45 min promenad
Fredag: 30 min promenad
Lördag: 30 min corepass + 40 min gym (framsida överkropp + axlar)
Söndag: 60 + 30 min promenad

Lyx




Vilken fantastisk dag! Vaknade av lillen kl. 6 i morse, supertrött, men att få vakna till en så fin dag ger energi! Lugn frukost i ett kök fullt av basilika och pelargoner samt blå himmel och sol utanför fönstret. Att dessutom få bo i ett land som Sverige där man får vara hemma med sin underbara lilla prins gör det ju inte sämre precis! Vi fortsatte dagen med en liten powernap - lillprinsen inne i sängen och jag ute på den nya och lätt vårpimpade balkongen.

Sen fortsatte vi med tandinfo på BVC samt en liten TBC-vaccination för lillen och en go sallad i vårsolen.

Lyx.


Ugnspannkakan lever!


Vet inte varför men förknippar ugnspannkakan med barnmat. Men det är ju en superbra kvällsmat. Enkelt, snabbt och gott. Kan varieras med olika smaksättningar också. Häromdagen blev det ugnspannkaka med äpplen.



Serverad med Keso, kanel, kardemumma och mandlar.

Grundreceptet är som följer: 4 ägg, 8 dl mjölk, 3 dl mjöl av valfri sort, en gnutta salt. Blanda och häll i en smord långpanna. In i ugnen på 220 grader ca 30 min. Klart!


Veckans träning v. 16

Nu är vi tillbaka, föräldrarna har åkt hem och vardagen är här på riktigt. Så också gymbesöken. Trots att jag längtat tillbaka var det ändå lite trögt att komma dit.

Första gympasset höll bara i 20 min eftersom lillen vaknade och det inte fanns någon barnpassning. Men jag hann ändå med lite ben och rumpa, i form av ffa utfall, som satte sig som en liten svag träningsvärk dagen efter. Utfall är en toppenövning som kan varieras mycket och aktiverar flera muskler samtidigt. Gör man de ganska raskt får man även upp flåset. Bra när man har ont om tid!

Efter "uppvärmingen" på fredag slog jag på dubbelpass på lördagen. Core + box, så nu är vi igång! Inga blåmärken efter gårdagens box pga att vi använde de stora mitsarna. Att de är typ 4 gånger så tunga och jag blev ihopparad med en 2 m. lång man gjorde att boxpassets tyngsta del bestod i att hålla mitsarna. Bra för axlarna där!

Så här blev träningsveckan tillslut:

Måndag: Vila
Tisdag: 60 min promenad
Onsdag: 45 min promenad (mamma och pappa åkte hem)
Torsdag: 30 min promenad
Fredag: 30 min promenad + 20 min gym (ben/rumpa)
Lördag: 30 min Core-pass + 60 min box
Söndag: Vila

Hoppas ni andra haft en bra vecka!


Påsken i bilder


Ja, så kommer då den utlovade bildkavalkaden från påskens roligheter.


Cirkus Maximum med goa syskonbarn


Påskfrukost med traditionell äggmålning.


Mys med gammelfarmor 98 år.


Leos första påskägg innehållandes majskrokar.


Pianospel med morfar.


Husbil med mormor och morfar tillbaka till Stockholm


Förutom alla roligheter passade vi på att vara magsjuka också. Vem som var smittkällan är fortfarande oklart.

Mamma och pappa följde alltså med hit till Sthlm och stannade några dagar. Nu har de rest hem och vi kastas tillbaka till vardagen med matlagning och annat nödvändigt ont.

Hur har er påsk varit?



Veckans träning v.15

En riktig vilovecka förra veckan. Knappt ens promenader... Nu är det dags att väcka kroppen till liv igen!

Måndag: vila
Tisdag: 20 min promenad
Onsdag: 30 min promenad
Torsdag: några armhävningar + lite core
Fredag: magsjuk och vila
Lördag: Vila (resa Borås-Sthlm)
Söndag: vila


Påsklov


Åh, ni får ursäkta den dåliga uppdateringen! Vi är fortfarande hos mamma och pappa i Borås och gottar oss. Jag och Leo alltså. Mannen åkte tillbaka till Stockholm i måndags för att jobba. Men lillen och jag tar det megalugnt här. Vi har det så bra. Helpension och mycket god mat!

Jag är sån att det är antingen eller. I normala fall äter jag rätt nyttigt och tränar bra. Men nu är det "semester" och jag frossar i både det ena och det andra. Svårt det här med "lagom". Men antar att det blir balans i det långa loppet ändå. Saknar dock gymmet och träningen. Musklerna skriker efter nya utmaningar. Här blir det mest lugna promenader med vagnen. Får se om jag får till något träningspass snart.


Ryggresning. Lite suddig bild från gymmet där hemma.

Ska uppdatera påsken i bilder när jag fört över bilderna.

Apropå lillen så var det både lite förkylning och två nya tänder på gång. Så vi hade några jobbiga nätter. Nu har tänderna börjat visa sig och vad gäller förkylningen är det bara slemmet i halsen kvar. Vi kurerar med vatten i mängd och högläge i sängen. Finns inte mycket annat att göra.

 

Imorgon blir det min gamla arbetsplats Navet med äldsta brorsbarnet och ev en tur till Götet och hälsa på vänner :-)

 


Veckans träning v. 14

Måndag: 60 min gym + 45 min promenad
Tisdag: 30 min promenad + 60 min cirkelträning
Onsdag: vila
Torsdag: 60 min promenad
Fredag: 30 min promenad
Lördag: 45 min promenad
Söndag: vila


På väg

Nu är vi på väg till Borås och lillens mormor och morfar. Jag bloggar från mannens IPhone.

Natten som varit har lillen sovit lugnt - en timme i sträck, sedan var det gallskrik och bara ta upp och bära. Tack gode Gud för bärselen! L somnar där direkt. Inte så mycket sömn för oss då. Vet inte vad som är fel. I början av natten var det magen som störde honom men senare verkar det inte ha varit det.

Någon fas eller ev en förkylning på g?
Nu ska vi åka och vila upp oss i alla fall :-)

Hur firar ni påsken?


Havrekakor med mandel och choklad


Så, här kommer det utlovade receptet för kakorna. Det ett recept jag fått av en vän, men som jag modifierade lite (lite mindre socker och smör samt bytte ut lite vetemjöl mot kokosmjöl och russin mot choklad), så här kommer min version av det hela (men hennes var aningens godare).

* 2 dl  vetemjöl
* 1 dl kokosmjöl
* 1 tsk salt
* 1 tsk bikarbonat
* 150 g smör
* 3 dl   farinsocker
* 3/4 dl socker
* 1 tsk vaniljsocker
* 2 ägg
* 6  1/2 dl havregryn
* ca 100 g mörk choklad (hackad)
* 1 dl hackade mandlar

 
Blanda  smör, socker, farinsocker och vaniljsocker. Vispa upp äggen lätt och blanda i. Blanda mjöl, salt och bikarbonat för sig och rör i smeten. Blanda i  havregryn och sist choklad och grovt hackade mandlar.





Rulla  smeten till bollar,  gärna lite större, och platta ut på plåt med  bakplåtspapper. Grädda i 8 minuter  i ca 220 grader.




Blev två plåtar med kakor. De som inte åts upp av mammagruppen fick åka in i glasburk.

Bilderna är förövrigt tagna med "min" mobil Sony Ericson Xperia Arc. Blir bra tycker jag. Tråkigt bara att man inte kan blogga här på Blogg.se med Android. Kan lova att det skulle bli beytdligt fler blogginlägg då! Dags att byta blogg...?


Mammamaffian


En gång i veckan brukar vi i mammagruppen träffas för en promenad och fika. Idag var det jag och Leo som bjöd hem de andra mammorna och deras sötnosar. En mycket trevlig eftermiddag tycker jag! Leo hade det bra han med. Han so,made vid promenadens början och vaknade en kvart efter att alla gått hem :-) Jag fick tillfälle att busa med de andra barnen istället.


Utanför fruktaffären för bananköp


Efterlängtat kaffe och tillbehör.

Innan promenaden fick jag till en timmes styrketräning på gymmet! För en gångs skull sov lillen hela passet. Förutom sista kvarten, men då tog gulliga personalen hand om honom.

En mycket trevlig dag!

Recept på kakor och brödet kommer imorgon.


Sömntuta

Jodå visst sov han hela natten! Jag fyllde på med lite tutte runt kl 23. Sedan ville han inte ha mat förrän kl 06, somnade sedan om och vaknade kl 08:30. Så jodå helt OK! :-)

Får se om detta är något som håller i sig.


Veckans träning v. 13

Måndag: 20 min gym + 20 min promenad
Tisdag: 40 min promenad
Onsdag: 45 min BabyWork + 20 min promenad
Torsdag: 30 min gym + 30 min promenad
Fredag: 30 min promenad
Lördag: 30 min core-pass + 60 min box
Söndag: 60 min promenad

RSS 2.0