Försökskanin del 2

I morse var jag på KS angående den där studien. De gjorde en rejäl koll. Blodtryck, lyssna lungor, lyssna hjärta, känna på mage, kolla reflexerna och så en massa blodprover. Sänka, järnvärde, andra vitaminer och så var det några till som jag inte minns. På det var det en del frågor om jag är frisk, sjukdomar i släkten osv. Nu väntar vi bara på svaren från blodproven och så får vi se om jag får vara med i studien. Om så är fallet blir jag lottad att antingen ta järntabletter två gånger dagligen eller få det injiceras. Båda preparaten är kända och används redan nu inom vården, så det känns bra. Jag hoppas som sagt på injektionerna.

Fortsättning följer...


Liten outfit

Superskön lite halvlång kjol från Ellos. Linne från H&M. Ingetdera är speciella mammakläder, men passar min växande mage ändå!










Försökskanin

Nu ska jag till KS. Ska vara med i en studie av gravida med lågt Hb-värde. De ska jämföra två grupper där den ena får äta järntabletter två gånger dagligen och den andra får järnsprutor. Man blir lottad vilken grupp man hamnar i.

För att få vara med ska man ha ett Hb på mindre än 110 tror jag det var. Sist jag var hos barnmorskan låg jag på 102. Det är lågt. Nu har jag ju iof boostat med en massa järnrik mat, men tror inte jag har hunnit öka på mitt Hb-värde något nämnvärt. Jag hoppas på att få vara med i studien och att jag hamnar i gruppen som får sprutor.

Återkommer med mer info i kväll!



Mors dag!


Idag blev jag uppmärksammad på min allra första mors dag! Alla mammor fick en ros i kyrkan idag och så även jag! Jag är ju i princip mor. Det är bara det att barnet inte riktigt kommit ut än :-)


Livsmedelsdatabasen!


Tips på bra sida om man vill kolla näringsinnehåll på olika livsmedel hittar man här.


Mitt recept på Ceasarsallad hittar du här.


Veckans träning

Måndag: 40 min promenad
Tisdag: 20 + 20 min cykel
Onsdag: 60 min gym + 45 + 45 min promenad
Torsdag: 20 + 20 min cykel
Fredag: 20 + 20 min cykel
Lördag: 60 min Bodystretch + 30 min promenad
Söndag: 20 + 30 min cykel + baksida axlar hemma med hantlar

Hade önskat ett gympass till, men det är inte alltid det går att få till när man jobbar...

Laxgratäng och paltbröd!


Idag blev det pasta- och laxgratäng här hemma! Behöver få i mig lite mer fisk tror jag. Så här gjorde jag idag:

Först kokade jag fullkornspastaskruvar. Låt de inte koka för mycket eftersom de även ska gratineras i ugnen och då blir för mjuka. Under tiden fräste jag färsk knippelök, spenat, bladselleri och rökt lax. + salt och peppar. Rörde ut det hela med ett paket (2 dl) lätt creme faiche.

Äggstanningen gjorde jag på 5 ägg och 3 dl mjölk samt 2 tsk dijonsenap och lite riven ost.

Blanda lax- och grönsaksblandingen med äggstanningen och pastan. Häll alltsammans i en ugnsform, strö lite riven ost ovanpå och ställ i ugnen, ca 225 grader, i 20-25 min.





Jag serverade med roccolasallad, tomat, balsamvinäger, oliver och paltbröd! Mums!



Första gången jag smakat på paltbröd och kan säga att det smakar typ som vanligt tunnbröd. Jag äter ganska mycket tunnbröd och köpte den här varianten mest för järninnehållets skull. Kolla bara innehållsdeklarationen. Fullt med järn och protein!


Till vänster innehållet per 100g i paltbrödet och till höger vanligt Kornbröd.


Tack Ludmila


Sista passet med Ludmila! Hon har hållit mina favoritpass på lördagar. Afrikansk dans och Bodystretch. Hon är grym! Jag går nu in i vecka 26, Ludmila är i vecka 33.

Härligt med inspirerande förebilder och att se att det faktiskt går att träna fast man har en stor mage. Jag är så glad att jag inte har några problem med foglossningar, smärtor i ryggen eller något annat utan känner mig så pigg och alert som jag gör.

Jag säger "Lycka Till" till Ludmila och hoppas på att det blir fler härliga pass senare i höst.


Ludmila får blommor av personalen på Må Bättre. (Bilden är tagen från deras Facebooksida).

Nu blir det Maraton framför TVn!




Ostkakan och jag


Jag ÄLSKAR ostkaka. Jag äter det i perioder, men känner att en ny äta-ostkaka-period har börjat nu. Man kan ju köpa färdiga, det finns ju såna där små paket nu förtiden. Men oftast gör jag min egen. Det är superenkelt och faktiskt ganska nyttigt! Ägg och Keso är bra proteinkällor.

Så här gör du din egen ostkaka á la Viktoria:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda 3 ägg och ½ dl socker och vispa pösigt. Tillsätt 500 g Keso, 150 g hackad mandel2 msk siktat dinkelmjöl (elvetemjöl) och 1 ½ dl mjölk. Smörj en form och bröa med mannagryn. Häll smeten i formen och ställ in i nedre delen av ugnen 30-40 min.

Det går att byta ut sockret mot honung, men jag gjorde det en gång och tyckte inte det var lika gott så jag kör med rent socker istället.





Jag äter min ostkaka så här:


Med grädde, hallon och banan!

(Vill man ha det nyttigare och ännu mer protein så kan man ju ta kesella istället för grädde, men jag gillar grädde!)

Hur äter du din ostkaka?


Kniip!

Har varit hos Sjukgymnast, arbetsterapeut och dietist idag. De hade info för gravida. Inte så mycket nytt under solen. Jag har tack och lov inga problem eller smärtor (än så länge iaf), men fick ändå lite tips på vad man kan göra OM jag skulle få problem med rygg och bäcken eller att händer domnar.

Dessutom fick vi lite olika övningar som kan vara bra som gravid. Bland annat hur man ska knipa. Knipövning på rätt sätt tränar upp bäckenbottenmuskulaturen. Viktigt för bl. a slippa urinläckage. Vid graviditet töjs och försvagas bäckenbotten bl. a på grund av hormonomställningarna. När barnet och livmodern växer trycker det på och du behöver då en starkare muskel för att hålla emot. Även efter graviditeten är det viktigt att träna dessa muskler. Har du tränat upp musklerna före förlossningen är det också lättare att hitta musklerna och träna dem efteråt.

Har faktiskt redan känt att jag skulle behöva göra lite mer knipövningar så hur tråkigt det än är så har jag bestämt mig för att börja knipa!


Roligare bild än så här blir det inte idag...


Nya kosttillskott


Igår var jag ju på infomöte om våra nya kosttillskott från Lifeline Care. De hade flygit dit en representant från Bryssel och en från England och så två skåningar som föreläste. Nutritionisten och skribenten Linda Hallberg föreläste också om kost vid graviditet. Inte så mycket nytt där, men ändå kul. Relevant för mig kan man säga.

Jag brukar ju förespråka en varierad kost i första hand, men ibland kan det vara svårt att få i sig allt man behöver. Särskilt när man är gravid och ammar. Fördelen med Lifelines produkter är att de innehåller både vitaminer, mineraler samt omega-3 och antioxidanter (blåbärsextrakt). Omega-3 är viktigt för bland annat fostrets utveckling av hjärna och syn. Som gravid är det också viktigt att få i sig tillräckligt med järn och kalcium samt övriga vitaminer och mineraler också så klart.



Enligt Lifeline ställer de väldigt höga krav på sina produkter. Leverantörerna av omega-3 och kalcium som återfinns i deras produkter var där och informerade. Kalciumet som finns i kosttillskotten är naturligt och utvinns från mjölk (TruCal från Glanbia Nutritionals) och innehåller även andra näringsämnen som finns i mjölken. Omega-3 kommer från företaget Croda. De har också väldigt höga krav på sig. De tar fettet från tonfisk och är noga i kontrollen vart fisken kommer ifrån och i själva processen så att omega-3 oljan blir ren. Vill du läsa mer om omega-3 kan man kolla på PureMax som är kopplat till Croda.

Vi fick så klart en liten goodiebag med oss hem. Tyvärr inga kosttillskott, men väl de här fina produkterna:




PureMax-maskot samt två krämer med Ullfett för torr och sprucken hud.


Tidningen Vi Föräldrar, 15 % på FACE Stockholm samt ett glassogram.

Som sagt, en varierad kost i första hand, men ibland kan man behöva tillstkott. I så fall verkar Lifelines produkter bra eftersom de är kompletta med omega-3 också och har höga kvalitativa krav på sina produkter.

På Lifelines hemsida kan man beställa ett gratis varuprov. Det gör man här.

I eftermiddag ska jag på en annan infoträff för gravida. Då blir det gemensam info från sjukgymnast, dietist och arbetsterapeut. Ska bli spännande. Återkommer om det senare i kväll.


Kvällspromenad


Som sagt varit ledig idag, men varit på ett infomöte nere i stan om våra ny kosttillskott för gravida, ammande och barn. Intressant. Men mer om det kommer i morgon.

Fick bli en kvällspromenad hem. Helt OK om man säger så. Stockholm är såå vackert!


Röda moln över Karlbergskanalen.


Vacker utsikt vid Pampas.


Me and the boys


Idag var det jag och pubertetskillarna på gymmet. Sedan kom stönande grabben. Men jag fick ett bra träningspass i alla fall. Superman sov i magen, ingen halsbränna och mycket energi. 

En härlig stund i bastun fick avsluta det hela!


Me and the big ball


Fasadrenovering!


Japp, nu har de börjat renovera fasaden här i vår förening. Eller, de började för en vecka sedan. Det bullrar och låter lite tidigt på morgonen, men det gör inte så mycket när man vet att allt det där bullrandet och låtandet kommer resultera i en mycket finare fasad och framförallt - BALKONGER!

Längtar verkligen tills jag kan ta frukosten och kvällsmackan ute på balkongen i solen. Hoppas på en lång sommar så jag även kan njuta av den under mammaledigheten!



Jag låg här ute på gården och solade samma dag de satte upp byggställningen. Fågelkvittret ackompanjerades av en väldigt glad och skönsjungande byggarbetare. Det är kul med människor med arbetsglädje!


Nu har de kommit!

Måste bara få länka till inspirerande träningsbloggaren Anna som väntat tvillingar och tränat ända fram till förlossning. Nu har hon äntligen fått sina två små bebisar. Visst är de söta! Kolla här.

Jag vill också få gosa med våran lilla inneboende. NU. Men så klart bäst att vänta till hon/han växt till sig lite...

Leverpastej!

Idag var vi hos barnmorskan. Jag, mannen och lilla superman. Fick lyssna på det lilla hjärtat för första gången och oj vad det slår. Dubbelt så snabbt som mitt! Sedan mätte barnmorskan livmodern och tog blodtrycket.

De stack mig i fingret också för att kolla blod- och sockervärdet. Sockret var helt normalt, men blodvärdet var alldeles för lågt. Som erfaren blodgivare vet jag att jag ofta rör mig i underkant av normalt, men nu låg det lite under. Jag har ju numer en inneboende som också vill ta del av allt mitt goda. Fick ett nummer till Karolinska där de erbjuder gravida med lägre Hb än 115 att komma och få en spruta istället för att käka järntabletter. Det låter ju bra. Ska försöka få tag på dem i morgon.

Men tills dess kör jag lite extra järnrik kost. Idag blev det minsann leverpastejmackor med tomat och persilja!



Och så blir det nog en samarin på det...


Överraskningar i fickan


Alltid spännande att rensa ur fickorna på jackan. Förutom två 20-lappar hittade jag detta när jag skulle hänga upp vinterjackorna på vinden.



Ett helt häfte med rikskuponger!


Veckans träning

Måndag: 75 min gym + 30 min promenad
Tisdag: Ordentlig VILA på SPA
Onsdag: 60 min gym
Torsdag: 30 min promenad
Fredag: 90 min gym
Lördag: 60 min promenad 
Söndag: 60 min gym + 40 min promenad

Njutning in i det sista


Sista dagen på den här underbara semesterveckan. Ja, och så är det ju lördag och söndag kvar också förstås!

Den här dagen spenderades med tidig uppgång, lång och skön frukost, tvätt, utrensning av vinterkläderna och slummrande ute i solen.

Dagen avslutades med ett skönt träningspass på gymmet och en skön avslappnande stund i en het bastu. Hemstekt hamburgare på det och jag är färdig för de rena lakanen i sängen! 



Mannen hittade en ny sorts hamburgare sist vi var i matbutiken. De innehåller 99 % nötkött, kryddor (senap, peppar), salt. Skönt att det inte är en massa andra tillsatser i tycker jag. Sen kan man ju alltid göra burgare helt från grunden själv också. Det är faktiskt inte så svårt det heller. Men ibland är det bra med en burgare direkt från frysen :-) Vi hade varken sallad eller gurka hemma så idag blev det med dijonsenap, basilika, tomat och massor av turkisk youghurt! Mums!

Go Coco!

Köpt nya stödstrumpor från GoCoco som kom med posten idag. Blev tipsad av höggravida men tränande Anna. Ville egentligen ha ett par lila, men de fanns inte i min storlek. Jag har jättevader så behöver stl L. Blev ett par vita istället. Funkar ju det med! Kanske t.o.m bättre nu så här på sommaren. Får se hur länge jag orkar ha stödstrumpor i värmen...

De här var grymt mjuka och sköna och ska dessumtom hålla dig sval och transportera bort fukt, så de kanske funkar även när det är varmt. Har redan beställt 2 st till. Ett par vita och ett par svarta. Bra även när man inte är gravid och som sagt de var jättesköna och svala. 



Strumporna innehåller deras patenterade material Cocona® som är ett material som är gjort av en polyestertråd där man har infuserat aktivt kol från kokosnötskal. Det sprider fukten över en stor yta enormt snabbt och håller dina fötter torra och svala. Aktivt kol ska vara bra på att absorbera gifter och odörer. Bättre än silverjoner och allt annat konstigt som finns i en del funktionsmaterial nuförtiden och som inte är så bra för miljön.

Just nu kan man köpa ett par för 199 (ordinarie pris 250 kr) och dessutom fraktfritt om man anger rabattkod 55662. Sista dagen är 22 maj, så passa på om ni känner att ni behöver ett par bra stödstrumpor! Beställ här.


En kul detalj är att det låg med en liten Bounty i paketet som kom idag :-)



Trosa och SPA


Vi har varit på SPA! Det blev Trosa Stadshotell och SPA tillslut. Skönt att komma bort från stan, men ändå ingen lång resväg. Här kommer lite bilder:


Fint bäddade sängar med var sin morgonrock och tillhörande tofflor att mysa runt i.


Afternoon Tea med massa gott. Vi hade dock ätit en rejäl lunch någon timme tidigare så vi var inte så hungriga. Laxen och den lufttorkade skinkan fick jag låta bli pga graviditeten. Jag som älskar lax.


Ombytt inför min SPA-behandling. Fick bli en "Blivande mamma" på 50 minuter. Underbart skönt! Efteråt var jag helt avslappnad och gick och myste i SPAavdelningen medan mannen fick sin massage. Vi hade tur. Hotellet var fullbokat med konferensgäster som hade andra planer än SPA, så vi hade hela SPAavdelningen för oss själva!

På kvällen var det fyra rätters middag i restaurangen.

Aptitretare: Gubbröra på kavring. (OBS alkoholfritt vin blev det för oss denna kväll).


Förrätt: Variation på struts från Stigtomta Gård (filé, pastrami & pastej)
med ramslökscremé, belugalinser och syltad kumquats.


Mellanrätt: Sparris Royal 


Varmrätt: Vårlamm från Välnäs Gård i Strängnäs med lammsky och rabarber -
och äppelragu samt ramslökspuré smaksatt med getost


Dessert: 3 x brûlée med 3 x sorbet (päron, traditionell, pistage / lime, jordgubb, mango). Ljuvligt goda!

Kan varmt rekomendera Trosa Stadshotell och SPA! Fräscht hotell med det lilla extra som gjorde det lite hemtrevligt. Exempel var färska snittblommor och andra planteringar lite varstans, böcker, tidningar och sällskapsspel som var placerade runt om i hotellet samt mysig öppen spis med en riktigt skön soffa bredvid i loungen. Personalen var jättetrevlig och det hela kändes lyxigt och personligt på samma gång.

Så här på vårkanten och med en bebis i magen behöver man lite extra romantik och egentid med mannen :-)




Nya kläder


Just det, kläderna från Ellos har kommit! Det var en rejäl påse jag fick hämta på Postens utlämningsställe. Hade beställt 2 par mammajeans i 2 olika storlekar och längder var, så det var rätt tungt. Och så var det något linne och en kjol också, samt jeans till mannen.

Om man går in på Ellos sida och läser omdömena om herrkläderna så ser man att det oftast är kvinnan som köper till sin man, i alla fall är det kvinnorna som skriver omdömen om hur hennes kille/man passade i kläderna. Lite intressant det där.




Skönt med byxor som passar och inte skaver runt magen!

Svårt hitta snygga mammakläder. Vill ju inte lägga alltför mycket pengar på det heller då det bara är några månader man kan ha dem. Hoppas på en varm och skön sommar så man kan ha kjol.

Nu letar jag efter en snygg mammabikini, eller tankini rättare sagt. Tycker den här från BonPrix är jättefin, men tyvärr utsåld. Var inne på TopShops hemsida och de hade den här fina. Ska tydligen finnas på nyöppnade Topshop vid Hötorget. Får kila dit senare i veckan och kolla, för idag åker jag och mannen till Trosa Stadshotell och lyxar till det med lite SPA!

Jag har semester hela veckan. Vilken lyx! 

Allt letande efter sommarkläder får mig att längta ännu mer till sommaren och 4 veckors semester!



Omplantering

Mina basilika och chilifrön har nu börjat skjuta ur jorden, så jag tyckte det var dags med en omplantering. Det blev Hasselfors Örtjord detta år. Den ska vara bra för örter och så är den KRAV-märkt också.



Minns förra året när jag 2 eller 3 gånger åkte och köpte 50-liters P-jord till mina tomater. Det här året nöjde jag mig med en 18-literssäck. Lite lättare att ta på cykeln, även om det gick med 50-literssäckarna förra året också..

Hoppas de ska växa och frodas. Första gången jag odlar chili. Ska bli spännande.


För några veckor sedan såg det ut så här.


Några centimeter längre




Åååhh...

... denna halsbränna är INTE en av de trevliga biverkningarna av graviditet.

It makes me sick sometimes!




Veckans träning

Måndag: 20 + 30 min cykel
Tisdag: 20 min cykel + 40 min promenad
Onsdag : 90 min gym + 20 + 20 min cykel
Torsdag: 20 + 30 min cykel + 90 min Street/Jazz
Fredag: 20 min promenad + 90 min gym
Lördag: 40 + 40 min promenad
Söndag: 40 + 40 min promenad

Alla träningsdagar kom efter varandra denna veckan. Kanske inte optimalt, men så blir det ibland när man jobbar oregelbundet. Varierande träning i alla fall med dansen mitt i mellan gympassen.

Nu börjar en ny vecka med nya härliga träningspass. Jag har dessutom semester hela veckan så jag kan träna precis när jag vill! :-)


sköna fötter




En bild säger mer än tusen ord...

Med andra ord: Ledig dag. Gym och lunch ute i det gröna :-)


Veckans träning

Gick inte uppdatera bloggen igår, så här kommer förra veckans träning

Måndag: 60 min gym + 20 + 20 min cykel
Tisdag: 20 + 20 min cykel
Onsdag: 75 min gym + 20 + 20 min cykel
Torsdag: 20 + 20 min cykel
Fredag: 20 + 20 min cykel
Lördag : 60 min Afrikansk dans + 60 min Bodystretch
Söndag: 40 + 20 + 20 min cykel + lätt hantelträning hemma (triceps, biceps, axlar)

Lapp-Lisa

Varför går alltid jeansen sönder i grenen? Hopplöst. Just nu kan jag inte ha mina jeans ändå, men mannen har ju också jeans. Och även dem går sönder i grenen. Så då är det bra att vara gift med någon som har en symaskin och villig att lappa ihop dem.



Jeansen var lappade på knäna med vit tråd redan vid köpet så då tyckte jag att vitt passade bättre än jeansfärgad tråd.


Rabarberlördag


Ibland tryter matinspirationen. Då är det bra med internet. Gick in på Arlas hemsida igår och hittade det här fina recepetet på kyckling med rabarber.

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Bryn sedan 500 g kycklingfiléer och salta. Lägg kycklingen i en ugnsform tillsammans med 3 dl rabarber i bitar. Vispa 2 dl grädde (jag tog mellangrädde) och smaksätt med 1-2 msk honung, 2 msk kycklingfond, ½ tsk sambal oelek och 1 finriven vitlöksklyfta. Jag tog även lite svartpeppar fårn kryddkvarnen. Vi hade ingen sambal oelek hemma så jag tog en chilisås på Naga Jolokia (världens hetaste krydda) som vi fått av några vänner som gjort den själva. Häll såsen över kycklingen och rabarerna. In i ugnen i ca 20 min.





Det hela serverades tillsammans med basmatiris, soja och rejält med sallad samt lite balsamvinäger.

En jättegod och enkel rätt som vi kommer göra fler gånger.

Eftersom det blev rabarber över och ugnen var varm slängde jag ihop en rabarber- och hallonpaj till efterrätt. Den fick avnjutas med glass ute i solen! Lilla Superman i magen blev så till sig av pajen att han började dansa i magen :-)





Till smulpajen använde jag det här goda receptet med kokos. Det blev ganska mycket "smul" så jag sparade lite. Kanske blir en paj till imorgon...


Ny fredags-hit...

...som jag kom på ikväll. Stekte upp en kycklingfilé i bitar tillsammans med hackad färsk vitlök, chili, ingefära och spenat samt grovt hackad mandel! Detta åt jag tillsammans med turkisk youghurt, salsasås, tomater och fetaost. Alltihop inlindat i majstortillas!

Det blev en riktig hit! Snabb och god fredagsmat och ett bra komplement till vanlig tacofärs. Kommer göras igen!




Paket på posten!

Jag brukar inte hoppa över dansen på torsdagar, det är ju oftast veckans höjdpunkt. Men idag blev det raka vägen hem istället. Var alldeles för trött för ett danspass. Behöver sömnen mer idag.

Möttes av det här när jag kom hem:



Det är lilla mamma som skämmer bort mig med att skicka små paket då och då. Så roligt att komma hem när man hittar dem! Det är fördelen med att ha föräldrar som bor i textilstaden Borås. Tror att Borås har typ flest utförsäljningar i hela Sverige :-)

Den här gången var det den här fina tunikan från Mac Scott. Kommer passa min växande mage fint nu till våren/sommaren. Tack mamma!






Hälsningar en trötter


Korset och stiletten


Läste boken för många år sedan och blev verkligen berörd. Visste inte att det fanns en film, men det gör det! Den kan man nu se här. David Wilkerson gick tyvärr bort i en bilolycka nyligen. Av det jag sett och hört av honom var han en man som levde det han predikade om.

                      



Ny bakgrund!

Äntligen ett litet lyft på bloggen. Hittade bakgrunden på Snyggareblogg.se


Vichykväll


Var på härlig infokväll om Vichy igår på Summit. Tycker det är trevligt med såna där träffar. Kvällen startade med en väldigt fin buffé med sallader, kyckling, klyftpotatis, lax, vin m.m. Men vin blev det ju inte för mig så klart. Temat för kvällen var Vichys Capital Soleil-serie. Först lite nyttig repetition om solens strålar och verkan på huden och sedan info om produkterna. Och så fick vi en rejäl goodiebag! Så nu klarar jag sommaren :-)



Använder själv inte Vichys vanliga produkter så jätteofta även om jag tycker de är bra. Men kan inte använda någon annan solprodukt än deras solkräm för ansiktet. Alla andra solkrämer jag provat till ansiktet känns feta, kladdiga och täpper till, men Vichy funkar utmärkt!



Deras Aftersun SOS balm är också toppen. Svalkar verkligen. En del som provat den har haft den även på vanliga brännsår från ex platttången och märkt skillnad. Någon berättade också att den använts på deras barn med vattenkoppor och att det hjälpte mot klåda. En bra-att-ha-hemma-produkt!

Nytt för i år var bland annat deras Sololja i sprayflaska. Bra för torrisar och om man skulle vilja vara lite extra blank och skimmrande på stranden...



Snart kommer det ett bra erbjudande på Vichy hos oss på Hjärtat. Så håll ögonen öppna!




Vardagskärlek

Vilken lyx att ha mannen hemma. Jag började sent idag och hann med ett gym-pass på morgonen. När jag kom hem hade han fixat frukost till mig. Kokta ägg och gröt. Precis som jag ville ha. Det är såna små vardagsstunder som värmer hjärtat.




Veckans träning

Måndag: 40 + 40 min promenad
Tisdag: 40 min promenad + 60 min gym
Onsdag: 40 min promnad
Torsdag: 30 min promenad + 20 + 20 min cykel + 90 min Street/Jazz
Fredag: 40 + 40 min promenad
Lördag: 60 min afrikansk dans + 60 min Bodystretch + 30 min promenad + 20 + 20 min cykel
Söndag: 20 + 30 + 20 min cykel

Ska bara tillägga att cykelpassen inte är några hetska spinningpass på gymmet utan helt vanliga cykelturer där man helt enkelt tar sig från plats A till B. Vardagsmotion helt enkelt :-)

Tycker det är kul att inspireraras av andra gravida kvinnor som tränar. En av dem är Ludmila på gymmet som leder favoriterna afrikansk dans och Bodystretch. Hon har 10 veckor kvar till sin förlossning och har tänkt köra minst 2 veckor till som instruktör. En annan inspirerande kvinna är Anna. Hon har dock två stycken i sin mage och är just nu väldigt tjock...

Den här boken är bra om man vill veta lite mer om graviditet och träning. Sedan är det så klart viktigt att lyssna på kroppen och sin barnmorska. Alla är vi olika och ingen graviditet är den andra lik. Jag är glad att jag mått så bra som jag gör och hoppas på att kunna träna under hela graviditeten. Då mår jag som allra bäst och om jag mår bra mår bebisen också bra!




Ingen bulle...


... i den här ugnen inte. Nej det är snarare en liten duracellkanin som börjat göra väsen av sig. Nu kan till och med mannen känna utanpå magen att det är någon därinne :-)

Efter en ganska aktiv dag med bl. a. grill hos fina vänner och gudstjänst landade jag i soffan och då vaknade han/hon till liv minsann. Lite läskigt att något man inte kan se rör sig så där inuti. Men jag antar att det bara är att vänja sig :-)

 

vårdguiden kan man följa barnets utveckling vecka för vecka. De rekomenderar att man som par ska fylla på kärlekskontot och göra roliga grejer tillsammans. Så jag bokar in några dagar på SPA för mig och mannen. Det låter väl bra!


RSS 2.0