Dagens lunch...


...blev lite hopplock.

Tortilla fylld med mosad avokado blandat med turkisk yoghurt och pressad citron, tärnad paprika, sallad, kokt ägg, fullkornsbulgur med ärtor samt gravad lax samt ytterligare pressad citron. Inte så pjåkigt!


Katrinplommonpurén


Inte lillens favorit men bra för magen. Får se om min hemlagade smakar bättre än den på burk. Går dock ner med kvällsgröten. Gjord på ekologiska katrinplommon. Köper nästan bara ekologiskt numera. Blivit mer medveten nu när det är lillen som ska stoppa i sig. Vill inte han ska få i sig mer gifter än nödvändigt.





Veckans träning v. 8

Måndag: 40 min promenad + 30 min gym (mage/rygg) + 45 min BodyPump (fick avbryta då lillen skrek)
Tisdag: 60 min promenad
Onsdag: 30 min promenad + 30 min gym (armar/axlar/rygg/bröst)
Torsdag: 40 min promenad
Fredag: 30 min gym (ben) + 45 min promenad i solen!
Lördag: 30 min promenad
Söndag: 60 min gym (allround överkropp) + 20 min promenad

Sköna söndag


Återigen en sån där härlig söndag!

Vaknar av en mys-busig lilleman. Frukost, bus och förberedelse av lunchen. När lillen sedan somnat om passade jag på att ta en så kallad egentid och smet iväg till gymet. Skönt att kunna ta god tid på sig där, istället för mina halvstressade 30-minuterspass medan lillen sover i vagnen på vardagarna.


Mannen vill inte gärna vara med på bild, så han blev pixlad :-)

Nu - nyduschad och redo för lunch! Vegetarisk dag idag, så det blir dessa smarriga bönbiffar, ris och tomatsås innan det bär av till kyrkan.


Återanvänd bild från tidigare inlägg. Men dagens biffar blev minst lika fina :-)

Och SOL SOL SOL är det här! Vårkänslor :-)


Kladd


Och så här kladdigt söt blir man när man får sitta i stolen och äta och kladda ner sig :-)



Gymträning idag med fokus på ben. En promenad på det och sedan stått i köket hela eftermiddagen. Nu längtar jag till soffan, men lillen vill bada, äta gröt etc. Men sen...

...eller kanske får hoppa över soffan och gå direkt i säng i stället...


Grattis!!


Ett jättestort grattis till Victoria och Daniel och den lilla prinsessan! En blivande lekkamrat för lillen måntro?

Även ett stort grattis till våran lilla prins som idag fått sin första egna stol!



Och så här glad blir man då :-)


Hemleverans


IKEA was here. Så skönt med att handla på nätet och få allt hemkört och uppburet de tre trapporna. Tack IKEA!


Bokhyllor och barnstol gömmer sig i dessa platta paket.


Proteinbomb


Idag hanns det med ett kort men intensivt pass på gymmet. Äntligen har jag kommit igång med axlar och armar! Har vilat dem pga mina stackars värkande händer (pga karpaltunnelsyndrom). Men nu är jag så mycket bättre, tack och lov! Väntar dock lite till med hantellyft över huvudet.



Dagens lunch blev denna lättlagade proteinbomb. Inspiration och recept är hämtade från Anna på Trend o Träning. Receptet hittar ni här.





För mig blev det paprika och hembakt bröd med färskost på till.


Veckans träning v. 7

Måndag: 60 min promenad + 60 min Body Combat
Tisdag: 60 min promenad
Onsdag: 30 min promenad
Torsdag: 60 min promenad + 30 min gym (ben)
Fredag: 30 min promenad
Lördag: 30 min promenad
Söndag: 60 min promenad + 40 min gym (armar + rygg)

Testing

Testar blogga från mannens iPhone. Han har ju fått en sån från nya jobbet och en Ericson Xperia Arc från Luleå. Jag "fick" Ericson :-) Tyvärr kan jag inte blogga från den. Men får låna iPhonen ibland :-)

Ha en bra helg allihop!


Härliga fredag


Efter dagens promenad och matshopping blev det sushi på sushistället i huset där vi bor. Sedan röjde jag loss i köket resten av dagen.

Resultatet blev en delikat grönkålslasagne samt nybakta frallor. Recept på lasagnen hittar ni här. Jag använde 1 paket fryst hackad grönkål. Finessen med den är citronskalet. Mycket gott! Jag gjorde dubbel sats samt slängde med lite keso också. Hade även köpt och skurit ner paprika som jag tänkte lägga i, men den glömde jag bort helt enkelt.




Ville ha ekologiska tomater och eftersom det bara fanns hela inlagda tomater som var ekologiska så fick jag krossa själv. Görs enkelt genom att helt enkelt klippa sönder dem med en sax.


Vanliga vardagsfrallor. Inga konstigheter. Receptet får ni en annan dag. Nu kallar lillen på mig!


Karius och Baktus...


... vill vi ju hålla på avstånd. Idag har jag själv varit hos tandläkaren. Hör och häpna, men jag tycker faktiskt det är lite roligt att gå till tandläkaren. Har nog alltid tyckt det. Nu är det speciellt trevligt då min tandläkare Annette Göransson och hennes tandsköterska är så otroligt trevliga!

Fick beröm för att jag sköter mina tänder bra. Hade dock ett litet litet hål i en av hörntänderna som de fixade till. Jag tar aldrig bedövning nu för tiden. Kom ihåg att jag gjorde det någon gång när jag var liten och smärtan av sprutan är värre än själva borrningen. Annette är dessutom så fantastisk att det knappt känns ändå!

Lillen var med förstås och skötte sig alldeles utmärkt! Han fick ligga på golvet i sin lift. Där låg han och pratade med sig själv. När han tröttnade tog sköterskan upp honom och gosade lite.


Så här trevligt är det i väntrummet. Alltid färska blommor.


Smile

Lillen är ännu lite för liten för att undersökas av tandläkaren, men för att fira att lillen fått sin första tand har jag nu införskaffat en liten tandborste! Men vi har inte börjat borsta tänderna än. Han fick den mest för att ha att bita i. (Tips från en mamma på öppna förskolan.) Den här tandborsten har ju dessutom en sida som är lite extra god att bita i! Köpt på Apotek Hjärtat förstås!


Först lite skeptisk.


Smaka ena sidan...


... och sedan andra sidan!

(Ursäkta de suddiga bilderna, men inte det lättaste att i dåligt ljus fota en bebis i rörelse.)


Sedan satt det äntligen fint med årets första (men inte sista) semla till kaffet!

Om ni igår tog hand om era hjärtan och nära och kära på Alla Hjärtans dag, så kan ni ju idag tänka lite extra på era tänder. Så mycket värt att sköta dem ordentligt. Dyrt och jobbigt att fixa till dem sen. Efter mjölktänderna så kommer det ju faktiskt inga nya.



Glatt hjärta

Ibland har man det bra. Mannen kom hem tidigt idag för att städa lägenheten innan han åker upp till Lule igen. Jag passade på att ta en tupplur och lillen somnade på svärmors rygg. Nu är det absolut dags för en kopp kaffe. Tror hormonerna börjar sina och kaffet får ta över för att hålla mig pigg och alert :-)


Så här dricker jag ofta mitt kaffe. Mycket mjölk och en klick glass. Idag lyxade vi till det med en banan också :-)

Här sitter jag alltså med en nystädad lägenhet, en utsövd sötnos + mamma och nybryggt kaffe. Dessutom luktar lägenheten nybakt bröd eftersom svärmor har bakat. Ja, livet kan ju definitivt vara sämre!

Ja, en semla till det hela hade ju iof inte varit helt fel heller...


Test av Peugeot!


Ja, det här vore ju inte så dumt alls! Få testa en Peugeot 508 SW GT . Skulle sitta fint just nu. Vill du också ansöka kan du göra det här.

Veckans träning v. 6

Måndag: 60 min promenad
Tisdag: 30 mon promenad
Onsdag: 45 min Babywork + 60 min promenad
Torsdag: 60 min promenad
Fredag: 60 min promenad + 30 min gym (rygg, mage, triceps och rumpa)
Lördag: 30 + 30 min promenad
Söndag: 60 min promenad

Bite!




Ja, så här kan det se ut när lillen gått loss på mammas kalender. Hoppas det inte var något viktigt inplanerat. Mammas amningshjärna är nämligen beroende av att allt som ska minnas finns nerskrivet utanför skallen.


Färgexplosion!


I tisdags var jag och lillen ute på äventyr. Vi tog oss nämligen ut till Barkarby och IKEA. Lillen tyckte det var jättespännande och fick sitta i selen så han kunde titta på allt. Älskar att ha honom där. Då kunde vi prata och han fick ge smakråd. (Innan han somnade vill säga...)



Vi spanade in lite bokhyllor samt tyger. Vi kom hem med dessa fina tygerna samt några tallrikar till lillen och påsklämmor. Förstår inte vart alla påsklämmor tar vägen. Köper en ny påse varje gång jag är på IKEA... Tygerna ska bli förvaringsfickor som ska hänga på insidan av garderobsdörrarna.

I veckan investerade jag även i ett nytt förkläde från Åhléns. Håller med Billgrens om att allt blir så mycket roligare med lite färg!



Just det. Idag har lillens första lilla tand kommit fram!! Stora killen nu. Undrar om det blir ännu roligare att bita mamma i tutten nu...


Vaddå, jag biter väl aldrig mamma i tutten...



Fruktis


Ska du bjuda hem någon god vän på fika är den här goda varma fruktsalladen ett hett tips. Man tager vad man haver i fruktväg. Skalar och delar i lagom stora bitar. Lägger i en form och strör hackade nötter och vit choklad på. Ställ i ugnen på ca 200 grader tills chokladen fått lite färg. Supersmarrigt, enkelt, nyttigt och bara bra! Servera med grädde, kesella eller glass - eller varför inte alla tre!


Kiwi, apelsin, banan, hallon, blåbär, äpple, päron blev det denna gång.



Den här gången hade jag även en skål med passionsfrukts"kött" bredvid som man kunde ringla över kesellan. Supersmarrigt!


Kycklingfond


Har blivit en hel del kyckling i lergryta på sista tiden. Vad som är bra då är att man kan ta tillvara på skyn som blir i grytan. Låt svalna först och ta bort fettet (som lägger sig på ytan). Frys man i istärningsformar. Sedan är det bara att ta upp önskat antal och lägga i en gryta eller sås.


Jag använder mig av IKEAS söta hjärtformade istärningsformar.

En god och enkel sås gör man helt enkelt av ett paket creme fraiche. I med lite vatten och några tärningar kycklingfond (alternativt köpt fond). Koka upp och smaka av med lite salt och peppar och ev soja. Såå enkelt! Variera fonden beroende på vad du ska äta. T ex fiskfond om du äter fisk etc.


Veckans träning v. 5

Vi har varit lite sjuka i veckan (lillen smittade ner mig!) Så det blev mest promenader.

Måndag: 30 min promenad (med 8 kg lille på magen) + 60 min BodyCombat
Tisdag: 90 min promenad + core hemma
Onsdag: 90 min promenad
Torsdag: 60 min powerwalk med mammamaffian
Fredag: 30 min promenad + core
Lördag: 40 min promenad
Söndag: 30 min promenad

Bära bära barn


Ja, här fortsätter vi att bära runt på lillen. Förkylningen verkar lätta lite och de hysteriska skrikattackerna minskar. Det verkar inte vara trots, inte direkt trötthet och inte heller smärta. Bara gråt liksom och livet verkar mest jobbigt. Fick låna en bok om barns olika faser. Det verkar förklara lite grann. Enligt den går barn igenom olika utvecklingsfaser med föregående stort närhetsbehov och oförklarliga gråtatacker. Tror lillen är inne i en sån fas nu. Så det är väl bara att rida ut stormen. I kväll har det faktiskt varit rätt lugnt!



Har sovit gott på natten några nätter i rad. Men inatt var en sån där natt där han sov i 2-timmarsintervaller. Jag skötte amningen, men mannen skötte det andra (bära för omsomning och ta upp och ner ur spjälsängen).

Nu när han är förkyld kan jag inte ligga och amma då lillen helst halvsitter upp.


Eftersom mannen tog mycket av bärfasen i natt samt gick upp med lillen kl. 6, när Leo tyckte det var morgon, vaknade jag hyfsat utsövd i morse och bakade scones till mannen (som somnat om och sedan steg upp 3 timmar efter mig :-). Lillen hade jag på ryggen som somnade gott där och sov någon timme.

Återigen - bärselen är det bästa!




RSS 2.0