Lördag

Ny rutin på lillen idag. Vi skippade kvällsluren och höll honom sysselsatt till nattning. Det resulterade i en snarkande pojke redan kl 20.30 (vanligtvis kl 22.30) och en hyfsat pigg mamma som fick en avslappnad kväll i soffan!

Med mig i soffan har jag godis - kesella + yoghurt med bär, nötter, frön samt kanel och kardemumma och lite god choklad :-)

Hoppas detta är en rutin som går att hålla fast vid!

(Imorgon visar det sig om han lyckats sova hela natten eller om 2 timmar tidigare nattning resulterar i en 2 timmar tidigare morgon...)


Box


Idag var jag på första boxpasset på över ett år! Älskar box. Bra träning för hela kroppen och man blir ordentligt slut efteråt. Lite beroende på vem man boxas med så klart. Alltid roligt att köra mot någon som är lite bättre och lite starkare än man själv så att man känner att man vågar ta i och så blir det träning när man själv håller i mitsarna och försöka hålla emot.

 

Så nu är jag skakig i både armar och ben och dessa fina blåmärken pryder nu mina underarmar.

Nice!


I egen säng


Skam den som ger sig - idag somnade lillen av sig självt! Med lite hjälp av mig :-)

När han var yngre kunde han somna utan problem med hjälp av nappen. Sen slutade han ta napp och ville hellre busa vid nattning.


Fram tills nu har jag alltid ammat till sömns el i vissa fall vagnen el selen och sedan lagt ner honom i sin säng. Det har fungerat så bra både för lillen och för mig att vi inte ville byta metod. Men nu äter lillen mer och mer vanlig mat och på kvällarna vill han inte riktigt somna. Han vill hellre busa och bita mig i tutten. Jag tänker inte sitta i timmar och natta så igår började fighten att somna i egen säng. Den matchen slutade 1-1 kan man säga. Jag tog tillslut upp lillen som fick somna i selen. Det var iallafall inte tutten :-)


På dagen kan man även busa i sängen :-)


Ikväll provade jag igen. Fick ta upp en gång och lugna och la sedan ner honom i sängen igen och då kom han till ro och somnade! Hurra tänkte jag - tills han vaknade till efter ngn minut och grinade. Efter att försökt lugna i sängen utan resultat fick han komma upp i famnen tills han blev lugn och sedan ner i sängen igen. Nu visste jag ju att han kunde. Nu ligger han där och snarkar så gott:-)

Det här får bli nya rutinen! Har som sagt funkat jättebra med att amma till sömns,men nu känns det som det är tid för ny rutin.

I påsk ska vi till mina föräldrar och då tänkte jag försöka få bort nattamningen också.

Idag kan vi även bocka av "falla ner från sängen och få bula i pannan" samt "välta ner juiceglaset på golvet" från listan :-o


God natt och sova så gott!


Veckans träning v. 12

Måndag: 60 min Body Combat + 45 min promenad
Tisdag: 30 min promenad
Onsdag: 45 min BabyWork + 60 min lugn promenad
Torsdag: 30 min gym + 60 + 60 min promenad
Fredag: 30 min promenad
Lördag: 30 min core-pass + 30 + 60 min promenad
Söndag: 60 min powerwalk med vagn

Kalashelg


Oj, vilken riktig kalashelg det blev!

Igår var vi på 1-årskalas/barnvälsignelse för lilla Amos. Tänk att det redan gått ett år sedan Amos föddes och snart ett år sedan hans kära pappa Markus gick bort i cancer. Så det var ett extra känslomässigt 1-årskalas. Men samtidigt vet vi att Markus har det bra där han är nu och säkert är med oss från himmlen. Vänner till familjen hade samlat in brev där Markus vänner skrivit till Amos om hans pappa som de tryckt upp en bok av så att Amos ska få en bild av vem hans pappa var. Jättefint!

Förutom gårdagens kalas var det tårtkalas i kyrkan idag då vi avtackade våra kära pastorer Ted och Siw. Jag hade laddat hela veckan med att sockerfasta (nästan) så jag tog både en, två och tre omgångar tårta :-)


Tårtbuffé i kyrkan

Har varit en rätt OK träningsvecka också även om jag missade dagens sköna söndagspass. Istället fick jag sovmorgon och det är ju inte fy skam det heller. Passade särskilt bra då L sovit lite dåligt de senaste nätterna och vi dessutom förlorade en timme i natt. Så nu är jag utsövdsockerbehovet är mättat för stunden och jag laddar för nästa vecka. Som det ser ut nu blir det en härlig vecka med flera sociala aktiviteter. Ska försöka få till iaf. 4 pass på gymmet också. Lite svårt att få till nu då lillen verkar vara inne i en fas och inte alltid sover som jag vill. Jag brukar ju annars passa på att träna när han sover i vagnen. Annars får jag försöka passa in att träna när de har barnpassning eller ev. något kvällspass. Tjejerna på gymmet tycker ju bara att det är roligt när de får ta hand om lillen så det ska nog gå bra!

Hoppas ni haft en bra vecka och får en solig och fin nästkommande vecka också!


Mammalunch


Det är babyboom på mitt jobb. Fördelen med det är att man då kan träffas på dagtid och umgås och bebismysa!

För två veckor sedan var vi hemma hos mig. Jag gjorde den här jättegoda pajen samt dinkelfavoriten och kladdkaka.


Resterna dagen efter


Så här gör man
:
Pajdegen gör jag genom att blanda 150 gram smör med 5 dl mjöl (graham, dinkel och vete) tills det blir grynigt. Sedan tillsätter man 1,5 dl lättkesella och blandar snabbt ihop till en deg. Degen tryckte jag ut i en långpanna, naggade kanterna och förgräddade ca 10 min i 200 grader.

Fyllningen bestod av 10 tomater i skivor, 400 g fetaost i tärningar, en burk (ca 50 st) oliver som varvades i pajskalet. Krydda med timjan, oregano el annan örrkrydda + salt och peppar. På det hela häller man sedan äggstanningen bestående av 6 ägg och 6 dl mjölk. In i ugnen på ca 225 grader i ca 30 min.

Till pajen serverade jag en grön sallad bestående av isbergsallad, avokado och pressad citron. Gott!

Dock drar pajdegen ihop sig och åker ner från kanterna under förgräddningen. Varför då och vad gör man för att hindra detta?



Veckans träning v. 11

Måndag: 40 min promenad + 30 min gym
Tisdag: 30 + 30 min promenad
Onsdag: 45 min BabyWork + 30 min promenad
Torsdag: 30 min gym + 30 min promenad
Fredag: 30 + 60 min promenad
Lördag: Vila (eller lugn promenad på Skansen hela dagen)
Söndag: 60 min gym + 30 min promenad

Andra hemmet



Just nu känns gymet lite som mitt andra hem. Världens gulligaste personal som gärna passar lillen medan jag kör ett kort pass. Brukar försöka smita förbi och köra 30-min pass när lillen sover. Måndag och torsdag har de även barnpassning på förmiddagarna (kvällstid har de barnpassning alla dagar) och då är det inte så noga att lillen sover. Häromdagen tänkte jag köra. Men lillen vaknade efter 10 min. Gulliga personalen erbjöd sig ändå att ta hand om honom medan jag tränade (trots att det inte var barnpassningstid). Grejen var den att lillen hade bajsat och jag hade såklart glömt fylla på blöjor i skötväskan så det fick bli att traska hem igen.

Igår var det Baby-work då de små får följa med på passet. Sanna körde ett grymt cirkelpass och avlslutade med 10 olika plankor! Så idag är magen lite så där gött mör

Om det inte är träningsdag så kan man ju smita förbi och norpa en gratis kaffe istället!


Mammatid

I dag lämnade jag killen ensam med pappan en längre stund på kvällen för första gången. Pappan skulle ta hand om grötmatning och pyjamasfix själv för första gången. Mamman då? Jodå, hon var ute på tjej-och SPA-kväll i kyrkan hon! Härligt att få lite egentid, mysa med andra tjejer/kvinnor, få massage och bara slappna av. Jag hade lovat att komma hem före kl 22 för att nattamma lillen. Men när jag kom hem hade han redan somnat!
Stolta pappan fick betyget MVG och jag undrar om jag inte behövs mera nu...


Lillprinsen


Veckorna springer iväg och idag firar vi att vår lillprins blir 6 månader! Det görs hela tiden små framsteg. Det senaste är att försöka dra upp benen under rumpan och försöka ställa sig i krypposition.


Som det verkar nu är det en bit kvar tills han klarar det, men han försöker och vips så är man där. Snart får vi väl barnsäkra här hemma :-)



Eftermiddagen spenderades i kyrkan. Lillen fick användning av sina hörselkåpor för första gången. Jag var med i lovsångsteamet och sjöng och var placerad precis framför trumsetet och var lite orolig för lillens öron trots hörselkåpor under repet. Men de verkade funka hur bra som helst. Lillen somnade nämligen i selen på mammas mage!


Jättekul att prova sin egen röst när man har hörselkåpor på. Lillen diggade denna upptäck starkt!


Veckans träning v. 10

Måndag: 30 min promenad
Tisdag: 90 min promenad
Onsdag: vila
Torsdag: 60 min Body Pump + 30 min promenad
Fredag: 60 min promenad
Lördag: 30 min promenad
Söndag: 30 min promenad + 60 min gym

Prinsesspaning i Haga


Igår var jag och lillen på prinsesspaning i Haga.



Denna bilden tog jag för att lägga upp på Facebook och dokumentera att vi var på spaning.

Minuten efter kommer ett litet följe bestående av just Victoria, Estelle och ett litet följe! Oj vad kul att träffa på dem på första försöket! Jag hälsade och fick en nick och ett leende tillbaka av Victoria. Kunde inte riktigt med att stanna och fota, så det blev en bild på följets ryggtavlor istället :-)



Vad gäller monarkins vara eller icke vara så är jag FÖR monarkin. Att de liksom står över lagen är jag väl lite sådär tveksam till, men om alternativet är president har jag mycket hellre ett kungahus. Däremot tycker jag att Kungen borde abdikera och lämna över till Victoria och Daniel, efter att de har fått njuta av babylyckan förstås!

Resten av promenaden blev mindre glamorös med amning på Hagatoaletten. Men bättre en mätt och nöjd lillprins än en Grin-Olle på vägen hem!





Pierre Robert


Jag blev utvald av Smartson att testa Pierre Roberts sporttop. Idag landade den i brevinkastet. Har inte provat den än, men första intrycket är positivt. Härlig grön färg och verkar vara skön att ha på sig. Har inte varit på gymet på hela veckan, men ska försöka ta mig dit imorgon. Gymmar ju mest nu, men ska använda den på något lite mer aktivare pass också för att se om den håller måttet. Återkommer med resultatet!






Veckans träning v. 9

Måndag: 30 + 60 min promenad + 45 min bodypump (fick avbryta för ledsen liten)
Tisdag: 30 min gym + 60 min promenad
Onsdag: Vila
Torsdag: 30 min gym + 60 min promenad
Fredag: 60 min promenad
Lördag: 45 min promenad
Söndag: 30 min gym + 60 min promenad

Vasaloppsspinning


Grattis och bra jobbat alla som genomförde Vasaloppet idag!



Själv smet jag iväg till gymmet tidigt i morse och förväntade mig ett öde gym. Men väl där möts jag av en skara tokiga människor som körde Vasaloppsspinning dagen till ära. Trots min underbara Ben&Jerry-uppladdning igår kväll, var jag INTE sugen på flera timmars spinning på morgonen.

Det fick bli ett lite halvslött gymprogram för baksida (ben, rygg, axlar) istället!


Första, men inte sista, gången jag smakade B&J. Såå gott!

Idag hade vi dessutom vänner här på lunch. Jag hade bakat kladdkaka och det blev jättemycket kvar, eller iallafall före jag högg in på den... Så nu kan jag faktiskt säga att mitt chokladbehov är mättat, för stunden iaf :-)


I papperskorgen på gymet :-)


RSS 2.0