Sjukling

Stackars liten är förkyld. Från kl 2.30 i natt gick jag och mannen i skift ute i vardagsrummet och skumpade runt på lillen som skrek och sov om vartannat. Ville inte ens ha tutte.

Vilken tur att jag fick tag i en sele. Ergo Babyn är det bästa köp ever till lillen!


Mannen gick till jobbet vid 9. Jag och lillen somnade i soffan. Det får bli en sån dag idag.


Eftersom horisontalläge inte är poppis just nu så fick det bli en liten kort promenad i selen istället.
Jag njöt av det fina vädret...

...och lillen sov sött.Veckans träning v. 4

Måndag: 60 min promenad + 45 min gym (ben/rygg)
Tisdag: 90 min promenad
Onsdag: 60 min promenad + 60 min BodyCombat
Torsdag: 90 min promenad
Fredag: 60 min promenad + core
Lördag: 30 + 30 min promenad
Söndag: 60 min promenad

Separationsångest

Lillen älskar sina smakportioner. Favoriten är potatis-och palsternackspuré. Själv får jag ångest av att tänka på att han snart kommer äta mer vanlig mat än från mina tuttar.

De där amningsstunderna är guld värda. Så mysigt, och det är bara jag som kan ge. Speciell känsla det där! Dessutom är det ju så praktiskt att alltid ha maten med. Ready to serve så att säga. Ja, så länge jag är med så klart. Men jag vill ju inte vara ifrån älsklingen mer än någon timme åt gången ändå.

Känner att bröstmjölken snart inte räcker och han äter med så god aptit, så det blir nog lite större portioner så småningom. Men jag drar ut på det så mycket jag kan :-)


Inte mycket kvar av den portionen.


GräsänkelunchJa, när mannen är borta blir det gärna lite hopplock till lunch. (Han gillar inte hopplock). Här en grönskakspaj från frysen. Kompletterad med lax, ägg och keso.

Observera att det är assietter och inte fullstora tallrikar. Visst för att jag älskar mat, men riktigt så mycket får nog inte plats i lilla magen. Efterrätt blev kladdkaka!

Perfekt lunch med andra ord!


Brunch - Lunch - Middag?


Min vän Sara fick välja och valet föll på brunch!


Ett bra val! Jag och Leo bjöd på våfflor, lax, bärkompott, kesella, smothie, ägg, rödbetsbröd, skagenröra m.m.

Dessutom fick jag ett gäng härliga chilisar från Saras egen odling!

Brunch är ju ett jättebra sätt att bjuda hem folk på. We´ll do it again!

Efter maten blev det långpromenad. Lillen sov nästan hela dagen. Små korta pass på förmiddagen, sedan hela eftermiddagen (från ca kl. 14-18). På kvällen slocknade vi båda två kl 20 och sov fram till 4. Då hade vi sångstund och lillen fick en ny blöja och pyjamas (eftersom jag inte hann få på den tidigare under kvällen). Sedan sov vi gott igen till 7.30. Nu ligger han här och snarkar bredvid mig igen!

Det där med sömn och småbarn går verkligen upp och ner!


Veckans träning v. 3

Måndag: 30 + 40 min promenad
Tisdag: 60 min promenad + hemmagym (mage + rumpa)
Onsdag: 45 min promenad
Torsdag: 60 min gym (rumpa, mage, rygg) + 30 min promenad
Fredag: 90 min promenad
Lördag: 45 min promenad
Söndag: 60 min promenad

Babysim

Ja, idag var det äntligen dags för lillen att börja simma. Jag var med i vattnet och såg till att allt gick bra. Pappan stod uppe på land och fotade. Svårt att få bra bilder dock då lillen inte var still en sekund. Mycket plask och skätt på mamma blev det. Vi sjöng "Hjulen på bussen" och "Blinka lilla stjärna" och så "simmade" vi runt lite så de små fick vänja sig vid vattnet.Helt klart upsskattat av både stora och små!

Man behöver ju inte springa på en massa aktiviteter med sitt barn, men babysim är ju inte bara roligt. Det är också bra för bäbisarna att lära sig bli avslappnade i vatten. Eller som här där de lärt sig att lägga sig på rygg och flyta om de skulle trilla i. Otroligt egentligen! Dessutom sover de riktigt gott efteråt :-)


I ottan


Här sitter jag och myser i ottan. Lillen vaknade vid 5:30 idag. Gallskrikande. Klev upp för att inte väcka mannen. Tände mysbelysningen och satt och myste lite. Nu har lillen somnat om igen och jag sitter här framför datorn med en kopp te. Rätt mysigt att stiga upp i ottan ändå. Lugnt, mörkt och tyst. Ska iväg till ett träningspass snart också.
I ottan


Här sitter jag och myser i ottan. Lillen vaknade vid 5:30 idag. Gallskrikande. Klev upp för att inte väcka mannen. Tände mysbelysningen och satt och myste lite. Nu har lillen somnat om igen och jag sitter här framför datorn med en kopp te. Rätt mysigt att stiga upp i ottan ändå. Lugnt, mörkt och tyst. Ska iväg till ett träningspass snart också.
Veckans träning v. 2

Måndag: vila
Tisdag: 60 min promenad
Onsdag: 30 min promenad
Torsdag: 45 min promenad
Fredag: 60 + 60 min promenad
Lördag: 60 min promenad + 60 min gym! (mage, rygg, ben och lite triceps)
Söndag: 60 + 60 min promenad

Supersöndag


Upp i ottan går vi. Sedan somnar lillen om och jag får frukost i lugn och ro.
När lillen har vaknat får han vara med mig i köket och förbereda dagens lunch...


...som består av lergrytekyckling.


Titt ut!

Efter en långpromenad (med lillen i vagnen) är vi nu tillbaka hemma. Maten är klar och mannen har städat. Kan inte klaga :-) Bäst att passa på att äta medan lillen sover. Man vet aldrig hur länge det varar...Lässtund


Varit på biblioteket idag. Vilket fantastiskt ställe! Resulterade i en hög franska barnböcker, 3 filmer och en fransk ljudbok. Tänkte mata lillen med franska och passa på att fräscha upp min egen.


Mysig lässtund innan läggdags. Idag läste vi "Maman! - Une histoire de Balthazar". Lillen verkar njuta. Hans blick var fäst vid boken hela tiden, men armarna lekte med fötterna :-)

Bärdon

Oj vad tråkigt det var här inne på bloggen! Ändå är ni trogna och tittar in. Ska se om jag kan hotta upp stämningen här lite framöver.

Vi har varit hos mina föräldrar över jul och nyår. I tre veckor har vi varit borta, rena semestern med andra ord.

Nu är vi hemma i Solna igen. Skönt det också. Balkongbygget och allt runt kring det är klart så nu är det bara att vänta på sommaren så man kan sitta där och chilla.

Lillen utvecklas och växer så det knakar. I Borås hittade han sina fötter, stabiliserade nacken och började äta potatis.


Första portionen potatis. Verkar smaka bra.

Lillen är både mer livlig och mer sällskapssjuk så det är inte alltid jag får tid att sätta mig vid datorn. Idag har vi däremot köpt oss en ny bärsele! En fantastisk ErgoBaby! Ergonomisk för både bäraren och den som blir buren! Hittade en helt ny (fortf. i sin förpackning) på Blocket för halva priset. Ett riktigt kap med andra ord :-) Passade dessutom på att köpa en hoppgunga (också den billig på Blocket). Lillen gillar nämligen att gå och stå på sina ben, så tror han kommer gilla den. Får nog vänta lite med den dock tills nacken är ännu lite mer stabil.


Har tagit fram sjalen igen (MamEco). Används när lillen vill sova. Här har han somnat framför datorn. Halvt i sjalen och halvt utanför :-)


Bärsele när man vill ha händerna fria och lillen vill bli buren. Perfekt om man ska springa korta ärenden som till affären eller tvättstugan. Här på bilden har jag sjalen på mig under selen. Brukar ha den färdigknyten så är det bara att sätta dit lillen.Veckans träning v. 1

Måndag: 90 min promenad
Tisdag: 45 min promenad
Onsdag: 90 min badhus + core
Torsdag: 45 min promenad
Fredag: 60 min promenad
Lördag: vila
Söndag: 30 min promenad

Veckans träning v. 52

Måndag: Vila
Tisdag: Core
Onsdag: 60 min promenad + lite rumpa
Torsdag: 60 min promenad i regnrusk
Fredag: Vila
Lördag: 50 min promenad
Söndag: 50 min promenad

RSS 2.0