Längtan


Trots en strålande solig dag här hemma bara längtar jag att få åka iväg till ett ställe där det är ljusare än 3 timmar per dag och temperaturen ligger runt 25. Jag vill ha SOOOL!! Bara få åka iväg och lämna den här lilla, just nu väldigt smutsiga och ojulpyntade, lägenheten.



Sitta under en palm på en strand, äta vattenmelon, svalka sig i vattnet och gå på restaurang på kvällen. DET är vad jag vill just nu! Någon som vill åka med? Jag kan åka när som helst.


Min och mannens första charterresa (sen bröllopsresa) gick till Rhodos. 2008. Ljuvligt!

Veckans träning v. 47


Bra och varierad träningsvecka! Enda misstaget var Bodypumpen. Jag har ont i mina händer pga karpaltunnelsyndrom och jag kunde inte tillgodogöra mig passet riktigt. Så ingen mer Bodypump för mig på ett tag. Bålpassen däremot ska jag försöka fortsätta med!

Måndag: 30 min promenad + 30 min funktionell träning + 30 min bål-pass 
Tisdag: 30 min promenad + 60 min Zumba
Onsdag: 40 + 40 min promenad
Torsdag: 30 min promenad
Fredag: 45 min promenad + 60 min BodyPump
Lördag: 30 min bål-pass + 60 min promenad
Söndag: 60 min promenad

Julkampanj!


Ett tips till er med småbarn är Allt för föräldrars julkampanj. De har bl a ett lammskinn för 299 kr (ord pris 649 kr).

Bild lånad från Allt för föräldrars sida.


Snabbaste lunchen...


... gjorde jag idag. Den bestod av färsk ravioli med ricottaost och spenat - koktid 2-3 min. Samt en supersnabb microomelett för att öka på proteininnehållet - också den 2 min i micron.

Smaksinnet slog inga volter av gastronomisk lycka, men helt OK och framför allt snabbt :-)



Microomeletten gör man genom att knäcka ett ägg eller två i en kopp. Salta, peppra och rör om. Ställ i micron på max hastighet 1-2 min. OBS den reser sig rejält, så ha en ordentligt stor kopp! Naturligtvis kan man också smaksätta med ex skinka eller något annat gott.



Ingen Afro...


... blev det idag då instruktören var sjuk. Istället blev det 30 min funktionell träning och ett 30- min corepass på det. Jag får ju passa på när mannen är hemma. Under stretchen ringer mannen pga skrikande bebis så jag och tuttarna fick skynda hemåt :-)



Nu sover bebis och i ugnen står lergrytan som är packad med härlig kyckling!

Blir bra dag det här!


Veckans träning v. 46

Måndag: 60 min promenad
Tisdag: 20 min promenad
Onsdag: 45 min Babywork + 90 min promenad
Torsdag: 60 min Bodypump
Fredag: 60 min promenad
Lördag: 60 min gym!! + 20 min promenad
Söndag: 60 min promenad

Sovrekord


Men dagens största nyhet är inte att jag tränat, utan att lillen sov hela 7 timmar i sträck inatt! Från ca kl. 22 till kl. 05. Sedan fick han lite mat och somnade om så gott igen. Vi hoppas att detta ska hålla i sig!


Vår lilla prins gillar att sova - precis som hans föräldrar :-). Här i vagnen en kylig höstdag.

Vi vill att Leo ska få bestämma själv om han vill döpa sig när han blir äldre, så det blir inget barndop, men i morgon ska vi ha barnvälsignelse. Välkomna till Sthlm Vineyard kl. 16!


Gymmet!


Yes! Den här veckan har varit en bra träningsvecka. Har hunnit med både BabyWork, BodyPump och så idag ett effektivt gympass!

Kan meddela att jag fick rejält med träningsvärk efter BodyPumpen. Tänk att det faktiskt finns smärta som är skön :-)

Dagens gympass fokuserades på rygg, core, axlar och lite biceps och triceps. Nu ska här byggas en stark och tålig kropp så jag orkar bära lillen som bara blir tyngre och tyngre :-)

Magmusklerna har inte helt gått ihop än, så jag får vänta med raka sit-ups. Det blir istället mycket stabilitetsträning för de inre magmusklerna i form av den klassiska plankan i olika variationer.


Föredrar oftast fria vikter framför maskinerna då man aktiverar lite fler muskler.


Elefant


Visst har jag skrivit om de här söta elefanterna tidigare. Jag satte igång och den har varit klar ett bra tag nu, men jag har liksom inte riktigt hunnit visa den här för er tidigare. Men här har ni den, min brun-blåa elefant!



Stoppade den med vadd från en billig IKEA-kudde samt pillade ner några bjällror också så den blir extra kul att leka med för lillen!




Men än så länge får den stå i bokhyllan. Conversen uppe till vänster i bild har mamma virkat!

Vill ni göra en likadan elefant så hittar ni mönstret här.

Nu håller jag på med en sån här kanin.

Hur är det med er - handarbetar ni något?


Träningstid


Så glad att vi fått en liten som gillar att sova! Han gick och la sig runt kl. 23 igår, ville sedan ha mat kl. 4 och därefter vid 8 då jag också gick upp och åt frukost. Sedan somnade vi om och gick upp igen kl. 10 :-)

Mannen jobbar hemma denna veckan och idag passade jag på att gå på ett Bodypump-pass med härliga SannaSOLMåBättre. Första pumpen sen bebben. Såå skönt, men jag kommer garanterat ha träningsvärk de närmsta dagarna!

Lillen fick mat och la sig för att sova innan jag gick så att mannen skulle få jobba ostört medan jag var och tränade. Tydligen hade lillen lite andra planer och ville istället testa mannens pappatalanger genom att inte sova samt en rejäl ryggbajs!


Dagens skörd av bajsiga kläder

När jag kom hem fick han lite mat igen och har nu sovit sen kl. 14.30 och sover fortfarande. Så att jag skulle få äta och duscha i lugn och ro. Det gäller att uppfostra de små liven till sin fördel :-)


God sömn med handen i vädret

Pappa klarade förövrigt lillens test galant!


Att hälsa eller inte hälsa...

... Ja, hur gör ni när ni är ute och promenerar och möter någon annan som promenixar? Hälsar ni eller inte? Här i Stockholm/Solna upplever jag inte att folk hälsar, inte heller alltid jag själv heller. Men när lillen och jag var ute och promenerade i Borås så hälsade alla vi mötte. Trevligt tycker jag!

Borås sägs vara en av de regnigaste städerna i Sverige, men när vi var på besök bjöd vädret på så här fina promenader!




Vackra vyer


Skogspromenader...


...med spännande skyltar...


...som visar sig bero på att det är en frisbeegolfbana mitt i skogen.


Hurtiga tanter med sina stavar som susar förbi mig och barnvagnen i de branta uppförsbackarna.


Brämhult - landet, men ändå inte. Bästa stället att växa upp på!

"Fuskbröd"



Ska ha två mammalediga kollegor hemma på lunch idag och tänkte bjuda på pastasallad och ett gott bröd till det. Eftersom vi kom från Borås igår kväll hade jag ingen möjlighet att göra ett gott surdegsbröd (som kräver ett dygns förberedelser och 7 timmar jäsning), så jag slängde ihop ett sånt där påsbröd igår kväll istället. Egentligen lika lätt som att göra ett "vanligt" bröd med jäst själv, men en aningens smidigare känns det ändå. Har provat ciabatta på påse tidigare med gott resultat. Idag blev det Solrosbröd och det var också riktigt gott!



Nej, fuskbröd är det ju inte utan blir ett helt vanligt gott bröd!


Hemma!


Hej kära bloggläsare!

Ser att ni varit trogna och kikat in här trots totalt stopp här på bloggen. Det gläder mig att ni inte tröttnat!

Vi har varit i Borås hos mina föräldrar hela lilla familjen och tiden där har jag inte prioriterat framför datorn. Men nu är vi hemma igen och uppdateringarna ska förhoppningsvis bli lite bättre.

Veckan i Borås har lillen fått träffa hela tjocka släkten! Min farmor fyllde 98 år och det var stort släktkalas! Kul att få träffa alla - det blir inte så ofta längre. Sedan har lillen blivit uppvisad för grannar och andra vänner och så träffat kusinerna så klart!


Mamma, lillen och packning på Herrljunga station. (Pappa körde oss dit så jag skulle slippa tågbyte med alla grejer). Skötväskan är en JJ Cole Mode Tote Bag och superpraktistk!

Både bilresan dit och tågresan hem gick bra. Jag och lillen var själva på tåget hem då mannen tagit flyget några dagar tidigare. Lite orolig var jag allt, men fått tipset att boka biljetter med platser nära handikapplats. Det var jättebra! Hade hela vagnen för oss själva och barnvagnen kunde stå uppe på handikapplatsen under hela resan. Ett hett tips för er med barn som ska åka tåg!


Många leenden, men svåra att fånga på bild.

Under veckan som gått har lillen upptäckt sina händer, lärt sig säga "ugh",fått regelbundna mat-och-sovtider på natten samt kommunicerat med många härliga skratt och lite tungvisning. Just det - han har lärt sig läsa franska också!


Veckans träning v. 45

Måndag: 30 min promenad
Tisdag: 30 min promenad
Onsdag: 60 min promenad
Torsdag: 60 min promenad
Fredag: 30 min promenad
Lördag: 60 min promenad
Söndag: vila

Veckans träning

Måndag: 60 min promenad
Tisdag: 30 min EasyLine + 20 min gym (rygg, core och baksida lår)
Onsdag: 45 min BabyWork + 30 + 60 min promenad
Torsdag: 60 min promenad
Fredag: 60 min promenad + core (sidoplanka med rotation, vanlig planka)
Lördag: 60 min promenad + armhävningar och rumplyft på boll
Söndag: 60 min promenad

Filmmaraton


Igår hade några av mina vänner ordnat ett filmmaraton med alla tre filmer i Sagan om ringen-triologin. Jag och lillen hängde på men bara på sista filmen. Vi hade liksom inte en hel dag vi kunde spendera framför TVn :-) 

Det var så längesedan jag såg dessa filmer. Men de är ju så bra så jag lånade med mig alla tre hem. Någon som är sugen och vill haka på att se någon är det bara att hojta till!


Lillen skötte sig riktigt bra! Med nappens hjälp höll han sig lugn och lyckades till och med sova sig igenom en stor del av filmen trots en relativt hög ljudnivå. Det bådar gott.

Imorgon tar vi hyrbil och styr kosan mot Borås! Någon som vill ses där kan ju slå mig en signal eller kommentera här på bloggen!



Bilen


Idag har lillen åkt bilbarnsstol för första gången och det gick riktigt bra!


Det gick även väldigt bra att sova i den :-)


Hemtrevligt...


... är det med nybakat favoritdinkelbröd...



... och världens finaste son som sover på soffan!


Nu har dock lillen flyttats till sängen och det är även dags för mamman att gå och lägga sig!


BabyWork...


...blev det idag med Sanna på MåBättre. Idag hade hon tuffat till passet lite och jag förväntar mig faktiskt lite träningsvärk imorgon. Gött.

 
Nytränad mamma och nyvaken bebis :-)


I gång!


Äntligen igång!

Idag var jag på mitt första "riktiga" pass och blev rejält svettig! (BabyWork-passen är inte så jättesvettiga). Det blev ett 30 minuters EasyLine med Sanna på Må Bättre och så kunde jag inte låta bli att fortsätta en stund inne på gymmet också. Det blev ryggresningar, core i form av bla sidoplanka med rotation samt en skvätt höftlyft på boll.

Ska försöka strukturera upp träningen lite mer nu och planera in lite pass i veckorna. Mannen jobbar hemifrån varannan vecka och så har jag ju svärmor som kan vara barnvakt också! Gymmet ligger granne med oss så det är enkelt att smita över :-)


Inte världens bästa bild, men så här glad och svettig var jag när jag kom hem!

PS. Om ni gillar MåBättre på Facebook har ni chans att vinna 3 timmar personlig träning med deras nya PT Katharina!


Fiskgratäng


En skön fiskgratäng så här i höstmörkret! Man kan taga lite vad man haver och ha i, men så här gjorde jag:

Koka potatis och palsternacka. Stek undertiden lök, morot, paprika och fisk i smör+olja i en stekpanna. Salta och peppra. Häll på saften från en citron och ½ apelsin och låt det koka in i fisken lite grann. Gör en redning på mjöl och mjölk (ca 2 msk mjöl till 5 dl mjölk) och häll i stekpannan. Smaksätt med fiskfond och en skvätt grädde. Koka upp och låt sedan småputtra någon minut.

Mosa potatis och palsternacka så att det blir lite mosigt (som smulpajsdeg ungefär).

Lägg fiskröran i en ugnsform och strö potatis- och palsternacksmoset ovanpå. Toppa med lite ströbröd och valfri ost. Jag använde mig av fetaost. In i ugnen på 225 grader i ca 15 min.

Klar att äta!


Älskar det där knapriga täcket som blir av potatis, ströbröd och osten. Mums!


RSS 2.0