Veckans träning

Måndag: 60 min promenad + bäckenbotten + rygg
Tisdag: 60 + 30 min promenad + bäckenbotten
Onsdag: 60 min promenad + 45 min babywork
Torsdag: 60 min promenad + bäckenbotten
Fredag: 30 min promenad
Lördag: 30 min promenad
Söndag: 60 min promenad + bäckenbotten + 20 min CoreWellness

CoreWellness


Idag har jag provat att träna till DVD för första gången i mitt liv. Och inte vilken träning som helst, utan en gratis reklamDVD med coreövningar från TENA :-)



Ca 20 min med bäckenbotten- och coreövningar samt lite stretch. Inte jobbigt alls, men jag gillar konceptet att träna till DVD. Allra helst går jag ju till gymmet, men när man inte har barnvakt eller så mycket tid att springa iväg var detta ett bra alternativ. Men skulle vilja ha något lite mer avancerat. Jag gillar att gå till gymmet och köra vikter själv, men just nu känns det som att pass är det som gäller för mig för att komma igång. Lättare att motivera sig och inspireras på gruppass tycker jag, särkskilt nu när man inte tränat på ett tag. Ska verkligen börja försöka komma igång lite mer nu.


Hitlers hund var en övning som ingick i DVD-passet. (Och ja, det är precis så rörigt hemma hos oss som det ser ut på bilden :-)


Test - Kelda Exotic Sauce


Ja, då har jag äntligen kommit iväg och testat den där såsen från Kelda. Jag valde Tikka Masala då jag gillar indiska smaker. Egentligen ska jag hålla igen med kryddig mat nu tänkte jag då lillen har ont i magen och jag vill försöka underlätta för honom, men men...


Som jag nämnt tidigar så är jag inte så mycket för halvfabrikat utan lagar hellre maten från grunden. Men det är ändå alltid kul att testa nytt. Särskilt när man får göra det gratis :-)

Jag stekte kycklingfile och fyllde på med små morotsstavar samt paprika. (Kan ju inte äte en gryta utan grönsaker i). Sedan hällde jag på såsen och kokade upp. Jag tyckte att såsen var lite tjock så jag spädde ut med lite vatten.



Enligt innehållsförteckningen så ska det inte vara så mycket konstigheter, förutom modifierad stärkels och de där extrakten. Jag tyckte ändå att den smakade lite halvfabrikat (kanske var just den där stärkelsen?) samt att den var lite för söt för min smak. Men visst, vill man ha en snabblagad TikkaMasala så är det helt OK. Det står att den är mild i smaken, men jag tyckte ändå att den hade lite sting i sig, så där lite lagom. Jag åt grytan tillsammans med ris och Turkisk yoghurt (som jag äter till allt). Yoghurten höjde rätten några snäpp faktiskt!



Veckans träning

Måndag: 60 min promenad + bäckenbotten + baksida axlar med hantlar
Tisdag: 60 min promenad + bäckenbotten
Onsdag: 60 min promenad + BabyWork
Torsdag: 90 min promenad + bäckenbotten + 20 min cykel
Fredag: 30 min promenad
Lördag: 60 min promenad + bäckenbotten
Söndag: 60 min promenad + bäckenbotten + core

Bajs


Idag började vi dagen med att gå introduktionsutbildning för handledare. (Mannen håller på att ta körkort och jag tänkte vara handledare för den privata övningskörningen). Sedan fortsatte jag och lillen direkt till kyrkan. Jag skulle vara där lite tidigare eftersom jag skulle vara med och sjunga idag.


Det här är dagens skörd av lillens bajsiga kläder. Han har iallafall en klok mamma som tog med ett ombyte. Tyvärr blev det två härliga ryggbajsar så efter den andra fick han ligga naken (med blöja) i ytteroverallen. Så kan det gå. Jag har iallafall lärt mig att det kanske är ännu klokare att tillochmed packa ner två par ombyten om man ska vara borta hela dagen...


Rörigt...

...är precis det vi har här hemma. Vi håller ju på med fasadrenovering och balkongbygge. Vi har väntat på vår tur att få balkongdörr och förra måndagen fick vi en lapp i brevlådan att balkondörrar skulle in i vår trappuppgång under veckan. Ca 1,5 meter fritt utrymme ville de ha framför fönstret och eftersom mannen skulle jobba i Luleå den veckan gjorde vi sovrummet redo för bygggrabbarna.



Det innebar att datorn fick kopplas bort och skrivbordet vältas upp mot väggen för att sängen skulle kunna flyttas bort från fönstret. Därför har jag inte haft någon dator under veckan (mannen har den bärbara). Men det kom aldrig några byggrabbar. Förrän idag! Så vi har nu levt i denna röra i onödan i en hel vecka. Men nu är dörren på G. Idag sågades väggen bort och ersattes av playwood och i morgon kommer dörren och nytt fönster på plats. Äntligen!


Tillslut kopplade vi in datorn på vardagsrumsgolvet. Så här sitter numera jag och lillen :-)


Hej Hopp



Försök till hoppbild från dagens promenad efter Babywork på gymmet.


Myskudde




Amningskudden har flera funktioner. Här fungerar den som ett babynest och myshörna för lillen. Nappen fick åka in för att mamma skulle få lite lugn och ro att blogga :-)


Underbara Barn

I fredags när lillen för en gångs skull sov på morgonen och jag borde passat på att sova ställde jag istället klockan och gick upp tidigt för att åka till Stockholmsmässan. Vi besökte både UnderBARA BARN och Hem och Villa utställningarna med mest tid spenderad på den förstnämnda.

Kul att gå på mässa tycker jag. Lite trångt med alla barnvagnar som trängdes på Barnmässan dock så det kunde vara svårt att komma fram till vissa utställningsbord ibland. Det är dock en mässa väldigt anpassad för oss med små barn. Det fanns både mysiga amningsrum och ett hörn med en massa skötbord där Libero bjöd på blöjor vid blöjbytet så det gick ingen nöd på oss. Lillen kunde fortsätta att äta, bajsa och sova som han brukar :-)

För att lillen skulle slippa ligga i vagnen hela tiden lånade jag en bärsele av BabyBjörn och kunde så bära runt på på honom en stund istället vilket han verkade tycka om. Funderar på att köpa en bärsele. Bärsjalen är jättebra och framförallt bekväm att bära i, men en sele är lite smidigare och snabbare att ta på.



Tyvärr fick jag ingen bild från vår lilla utflykt men här är en på lillen i sjalen. 1 vecka gammal.




Veckans träning

Måndag: 60min promenad + rygg + core
Tisdag: 60 min promenad
Onsdag: 60 min promenad + 30 min Babywork
Torsdag: 90 min promenad
Fredag: 30 min promenad + rygg + core på bosuboll
Lördag: 50 min promenad
Söndag 60 min promenad + rygg + core

Databefriad


Ursäkta igen för dålig uppdatering. Jag har dock varit utan dator och internet denna veckan och oj vilken abstinens jag fick :-)

Veckan har trots detta varit bra. I onsdags intoducerade vi lillen för gymmet. Jag fick tina upp mitt gymkort och jag och lillen var på Babywork! Gympa för gravida och nyblivna mammor där man får ta med sig sin lilla bäbis. De små får ligga brevid mamma på en matta medan mamma tränar. Det var verkligen basic pass, men just perfekt nivå för mig just nu. Har saknat gymet och personalen där.



Lillen skötte sig exemplariskt genom att ligga och sprattla under tiden han spanade in mamma och de andra bäbisarna.

Skönt att komma igång och ut och träffa andra mammor och bäbisar och få visa upp lillen för gympersonalen.


Tummen upp för lergrytan




När vi storstädade inför förlossningen hittade jag en lergryta i köksgömmorna. Har sedan dess tänkt använda den, men först igår blev det handling av allt tänkande. Hemköp hade extra billig färsk kyckling, så då passade jag på. Att laga mat i lergryta är ju enbart positivt. Det är gott, bevarar vitaminer och saftigheten, inget stänk i ugnen, sköter sig självt m.m.

Inspirationen hämtade jag här och här och min kyckling tillredde jag så här:

Lägg lergrytan i kallt vatten minst 30 minuter innan användning.

Örtsmör:
* Rör ihop ett örtsmör bestående av 25 g smör, 1 tsk salt och 1-2 msk örter (jag tog basilika som jag har i köksfönstret).
* Örtsmöret brer du sedan ut under skinnet på kycklingen. (Peta med fingrarna under skinnet nere vid låränden, spreta lite och gör en ficka ända fram över bröstet mot halsen. Lägg hälften av örtsmöret på varje sida och klappa ut det så det ligger någorlunda jämnt fördelat under skinnet. Det här är MYCKET lättare än det låter).

Fyllning:
* 2 st vitlöksklyftor
* 2 st vita brödskivor brödskivor
* ½ lök
* ½ äpple
* 2 msk soja
* ½ msk äppelcidervinäger (ska egentligen vara pressad citron, men det hade jag inte hemma. Äppelcidervinäger gick hur bra som helst!)
* En bit morot (ca 3 cm)
* Curry efter tycke och smak

Detta finhackar man och blandar i en enda röra. Proppa sedan kycklingen full med denna goda fyllning. Bind ev ihop benen eller sätt igen hålet med tandpetare.


Fullproppad och marinerad kyckling

Marinad:
* 2 tsk soja
* 2 tsk olja
* kryddor efter tycke och smak. Jag använde mig av salt, peppar, curry, paprika- och chilipulver.
Blanda marinaden och pensla kycklingen runt om.


Färdigstekt kyckling

Lägg kycklingen i lergrytan och ställ i KALL ugn. Sätt sedan ugnen på 250 grader och låt stå där 1-1,5 timme. Kolla noga att kycklingen är helt genomstekt. När den är klar kan du ta ut grytan ur ugnen och låta vila ca 10 min med locket på glänt.



Ta vara på skyn som blir kvar i grytan. Den blir ganska fet, men jättegott att ha som smaksättare i en sås.

Igår gjorde jag en enkel men god sås genom att koka upp creme faiche, vatten och kycklingfond + steksky från lergrytan. Såå gott!

Lergrytan kommer garanterat att användas fler gånger!


Veckans träning

Måndag: 60 min promenad + bäckenbotten
Tisdag: 60 min promenad + core + bäckenbotten
Onsdag: 60 min promenad
Torsdag: 60 min promenad + core + bäckenbotten + rygg
Fredag: 90 min promenad + bäckenbotten
Lördag: 40 min promenad + bäckenbotten + core
Söndag: 60 min promenad + bäckenbotten + core + rygg

Höstkyla



Nu är hösten verkligen här - och jag gillar det skarpt! Naturen lyser i alla möjliga färger och så slipper man toksvettas när man är ute på promenad med lillen. Solen lyser och värmer bara så där lite lagom.

Idag har lillen varit i kyrkan för första gången (eller andra gången egentligen, men första riktiga gudstjänsten) och blivit presenterad. Förutom att komma lite väl sent så skötte han sig riktigt bra och hann med 2 bajsblöjor, 2 amningstillfällen (det som kommer in kommer också ut) och lite hicka där emellan.

Många som grattade och hälsade och fina Meijers hade köpt en superfin tröja från Granit till lillen. Man blir så glad av att ha en så fin församling!


Gårdagens gröt - dagens frukost


Eftersom mannen inte hann äta upp sin gröt i går och jag ogärna slänger mat så blev det stekt gröt för mig imorse. Till det serverades det stekta äppleklyftor, keso och puder av kanel och kardemumma. Mums!




Babywork


Åh så efterlängtat!

Mitt gym Må Bättre ska nu introducera mamma-baby-gympa! Precis det jag har längtat efter! Nu har jag ju fryst mitt kort till sista oktober, men ska höra med dem om det inte går att tina upp det lite tidigare. De brukar vara flexibla så jag håller tummarna.

Mina dagliga promenader är jättehärliga, men jag saknar lite mer aktiv träning. Det är skönt ett tag, men sedan blir man bara slö i kroppen och rastlös av att sitta i soffan hela dagarna. Ja, jag kör ju mina bäckenbottenövningar och lätt coreträning, men vore kul att träffa andra mammor och bäbisar och få lite mer inspiration på övningar. Känner mig faktiskt rätt återställd - även magen känns som att den har dragit ihop sig fint. Igår körde jag förutom min vanliga coreträning även lite plankan också. Kändes bra. Jag är dock lite försiktig innan efterkontrollen hos barnmorskan eftersom jag inte vill göra något som jag kanske får ångra senare. Men då verkar ju Babywork Må Bättre toppenbra!


Lillen gillar också sitt gym där det finns massor av saker i roliga färger att titta på. Ofta ligger han och sprattlar med armar och ben i vad som synes helt okontrollerade rörelser. Jättekul att titta på :-)

Babywork på Må Bättre innebär detta enl Må Bättres hemsida:

Programmet är säkert och anpassat för den nyblivna mamman, efter den påfrestning som kroppen blivit utsatt för både under en graviditet och vid förlossning.

Syftet är att du framförallt skall få kontakt med dina muskler igen, stärka dem men också få en start för att komma i form igen och bli peppad att komma igång.
I programmet ingår kondition, styrka (stabilitetsövningar) plus magträning.


Under träningspasset läggs fokus på att:
•  Få kontakt med och stärka de inre magmusklerna
•  Stärka bäckenbottenmuskulaturen
•  Förebygga värk i rygg, axlar, nacke (som kan vara vanligt hos nyblivna mammor som ammar och bär mycket)
•  Förbättra kroppshållningen
•  Skapa mer energi till vardagens göremål
•  Främja avslappning och god sömn

Bebisen:
•  För att med verka ska bebisen ej lärt sig gå
•  Deltar på eller bredvid din yogamatta
•  Används aldrig som vikt i någon övning
•  Får lite massage av dig på slutet av passet som är mycket uppskattat av barnet!



Effektiv


Ja, idag har jag varit effektiv. Om man vill få något gjort med en liten bäbis här hemma så måste man vara effektiv mellan amningstillfällena!

Idag har vi hunnit med en promenad i ösregnet, lämnat skräp till återvinningen, bakat blåbärsbröd, lagat mat, duschat och tvättat håret (=lyxig egentid), burit upp saker till vinden samt haft husgrupp här på kvällen. Och så en massa amning, bajsblöjor, kramar och pussar på den lille förstås:-)


Från dagens promenad. En genomblöt mamma och en skönt sovandes Leo inne i den torra och varma vagnen


Promenix


Ja, jag håller mig till mina dagliga promenader. Det blir en timmes promenad varje dag. Resten av dagen sitter jag i soffan med lillen och ammarvirkar, tittar på TV och läser. Ibland sitter jag bara och tittar på lillen :-)

Han växer fort nu. Varje dag märker man hur han är mer medveten om sin omgivning. Det verkar också som han har förstått skillnad mellan natt och dag. Han kan sova långa pass på natten och är mer vaken på dagen. Det är skönt - även om det blir svårt att få någonting gjort under dagarna när han är vaken. Det funkar dock ganska bra att lägga honom i babygymet eller babysittern ett tag och så har jag ju bärsjalen också.


En snabb fotopaus från dagens promenad


Flingsalt- test

Får en massa förslag på Smartson-tester nu. Senast var det flingsalt från Werner Gourmetservice. Kanske ni vill testa ni med? I så fall kan man anmäla sig här.

Veckans träning

Måndag: 60 min promenad + core + bäckenbotten
Tisdag: 60 min promenad + core + bäckenbotten
Onsdag: 60 min promenad + core + bäckenbotten
Torsdag: 60 min promenad + bäckenbotten
Fredag: 60 min promenad + core + bäckenbotten
Lördag: 20 min promenad + core + bäckenbotten
Söndag: 20 min promenad + core + bäckenbotten

Leos första picnic


Leo har haft sitt första besök från morbror och kusinerna! Eftersom det var så fint väder passade vi på att grilla tills solen gått ner.


RSS 2.0