Semester!



Sista juni och sista arbetsdagen inför 4 veckor semester! Jag är redan rastlös :-) Men det ska nog gå bra att hitta på saker att göra ändå! Träffa vänner och familj är prio ett!

(Bilden är från en av förra årets alla cykelturer med mannen).


Utvärdering av första natten


Ja, det gick ju alldeles utmärkt att sova i nya sängen! Hoppas bara bara mannen kommer gilla den också. Att sova på en Tempurmadrass är en helt annan upplevelse än en "vanlig" säng. Till en början känns sängen jättehård. Men den formar sig ju efter kroppen och man ska tydligen ge det några veckor för att kroppen ska vänja sig och madrassen softa till sig. Så nu är det bara att sova så mycket som möjligt :-)




Natti natti



God natt från nya sängen


Nya sängar


Ja, så här när räntorna går upp, vi har spenderat en massa pengar och vi borde spara och köpa babyprylar investerar vi i en ny säng. Mannen har klagat länge nog nu av att han får ont i ryggen av vår säng. Men man måste ju våga investera! Vi hoppas att det är en god investering!

Igår var vi ute på span. Idag bestämde vi oss och nu är sängarna här! Vi fick ett bra erbjudande från Sängjätten på Tempursängar. Gratis hemkörning samt att de tog med våra gamla sängar. Supertrevlig försäljare också. Dessutom får vi byta OM vi skulle vara missnöjda. Det får man ingen annanstans där vi kollat på Tempur.

Förhoppningsvis kommer mannen älska sängen så mycket att han väljer att jobba mer hemifrån och inte pendla lika mycket till Luleå!


Nu ska jag montera ihop det hela och sedan sova gott inatt!

Vad har ni för sängar?


Cykel-shopping-tur med mannen


Cykeltur med stopp för shopping. Eller rättare sagt spaning. Barnvagn och ny säng stod på schemat. Första anhalt var Babyland i Bromma. Jättetrevlig personal som verkligen gav oss tid och massa nya tankar vad man ska tänka på. Han rekomendera t.o.m att vi skulle gå till andra butiker också för att skaffa oss olika utlåtande innan vi bestämde oss. Sådana försäljare gillar jag!



Vi tittade främst på Teutonia Spirit S3, Teutonia BeYou och en Emmaljunga City Cross. Alla är vändbara och man kan justera handtaget bra. Teutonia vi kollade på har svängbara framhjul vilket gör de väldigt lätt att köra med i svängar. Däremot kan 3 hjul vara opraktiskt i storstad när man åker rulltrappa, ska in på bussar, trottoarkanter etc. BeYou är ju då ett alternativ, men jag är osäker hur den funkar med de små hjulen när det är snö. Ska ju trots allt föda på hösten och då blir det snart vinter och snö. Och jag vill inte bli sittandes hemma bara för att det känns jobbigt att gå ut och gå!


Teutonia Spirit S3


Teutonia BeYou

Emmaljungan var helt klart stabilare och det gick ändå rätt lätt i svängar. Den var inte så tung. Vi kommer köpa en vagn med mjuklift. Vi bor ju 3 trappor upp utan hiss så en mjuklift är lättast att bära. Några mammor, eller pappor som läser bloggen som har några tips?


Emmaljunga City Cross

De andra stoppen gjorde vi på Sängjätten i Bromma och Kungsängen i Sundbyberg. Sängjätten hade ett bra erbjudande på en Tempursäng. Kungsängen hade inget jag gillade.

Någon som provat Tempur? Jag gillar lite fastare sängar, medan mannen vill ha mjukt. Han får ont i ryggen av vår nuvarande säng. Då tänkte jag att Tempur var ett bra alternativ. Den är ju rätt fast samtidigt som den ska ge optimalt stöd till kroppen.

Test - Findus World Selection


Har provat Findus World Selection. (Blev utvald av Smartson). Det finns 3 olika smaker. Teriyaki Beef, Pasta al Salmone och Linguine ai Gamberetti.

Jag köper sällan färdigfrysta rätter, förutom djupfryst pizza då och då. Men ändå kul att prova något nytt.

 

Jag valde den med lax i. Hade inte så stora förväntningar faktiskt. Tycker bättre om att laga maten själv från grunden. I Findus World Selection är det dock inga konstiga tillsatsämnen och innehålls - och näringsdeklarationen var tydlig och bra.



Mest pasta och lite sås. Skulle önskat mer och större laxbitar och fullkornspasta. Tomaterna förgyllde rätten, men jag fick ändå krydda lite extra med peppar, chiliflakes och färsk basilika. Pastan som inte råkat ligga inbäddad i sås blev lite torr och seg - vilket jag tycker om, men det kanske inte alla som gör.

Ett stort plus är att förpackningen är helt i kartong. Den är enkel att skölja ur och kan gå rätt till återvinningen!


För lite fibrer och protein för min smak. Men man kan komplettera med en knäckemacka med ägg om man vill och ett äpple till efterrätt, vilket man kan behöva göra ändå, för det var inte någon jätteportion.

Ibland kan det ju vara enkelt att köpa färdigt och bara värma i micron och det smakade rätt OK ändå. Men denna typ av rätt är ändå så lätt att fixa till själv och då smakar det godare samt att man får ett bättre näringsinnehåll genom fullkornspasta, mer lax och mer grönsaker. Kommer nog inte köpa igen.

Administration

Nu har jag skickat iväg ansökan om föräldraledighet. 24 Augusti till 20 februari 2012! (4 veckor semester i juli innan dess). Ska bli sååå skönt att bara få vara hemma!

Har förstått att mammaledighet inte direkt är någon ledighet, men ska bli så skönt att bara få ha fokus på hemmet och familjen ett tag. 

Skulle önska att vi hade hus och trädgård också, men det finns endast i våra drömmar för tillfället. Varit inne på Försäkringskassans hemsida och kollat hur mycket jag får ut. Vill ju gärna spara lite mammadagar och ta runt 5 dagar i veckan, kanske 4. Ja, då blir det inte så mycket pengar i fickan. Hjärtat går iof in och betalar 10 % av lönen också så det blir lite mer ialla fall.

Jag är glad att jag har en man som tjänar pengar också. Hur gör de kvinnor och män som är ensamstående? Måste vara jättetufft att få det att gå ihop. Särskilt om man bor i dyra Sthlm... I Borås kan vi få ett stort fint hus i ett bra område för samma summa som vi köpte vår 3:a här i Solna. Men vad ska man göra? Man kan ju inte flytta till en småstad bara för att det är billigare. Vi trivs ju faktiskt jättebra här. Men är man själv uppvuxen i hus och har fått springa fritt ute som barn så vill man gärna att ens egna barn ska få uppleva det också.



Det är en hel djungel det här. Hur många dagar man ska ta ut? Hur många dagar man ska spara? Hur många dagar ska mannen ta? Jämställdhetsbonus? M.m


Veckans träning

Måndag: 20 + 20 min cykel
Tisdag: 40 min powerwalk
Onsdag: 20 min cykel + 60 min gym
Torsdag: 20 + 20 min cykel
Fredag: 20 + 20 min cykel + 60 min gym
Lördag: 20 + 20 min cykel
Söndag: 20 + 20 min cykel + 45 min gym

Många godsaker!

Gäster idag! Fina familjen som vi träffat genom kyrkan. Längesedan vi hade besök. Tycker det är så roligt att fixa och dona i köket. Mycket roligare om man får bjuda än att bara laga till mig och mannen. Och så är det ju så trevligt med härliga människor att umgås med!

Idag blev det inspiration från BufféBröd-Martin och Tränings-Anna (klicka på länkarna för recepten). Västerbottenpaj med grönt, surdegsbröd med äpple och valnötter och maffig choklad- och jordgubbstårta!


Västerbottenpaj med grönt. Jag gjorde dock pajdeg med smör, kesella och blandade mjöler (dinkel, vete och graham). Lite nyttigare och lite godare. Fick göra lite mer än dubbel sats för att det skulle räcka till en långpanna. Blev jättegott!


Gjorde en sallad med färsk spenat, rädisor, melon och valnötter. Kändes somrigt och fullt med vitaminer :-) Ringlade en vinägrett över också (olivolja, vatten, vit balsamvinäger samt salt och peppar).

Efterrätten blev Annas goda kladdkaketårta.


Grädde med hallon som mellanlager.


Ofärdig tårta


Färdig, halväten tårta. Väldigt god och väldigt mastig tårta. Blev en hel del över. Den tar jag med till jobbet. Min erfarenhet säger att den då går åt i ett huj! Bättre än att jag måste äta upp resten själv.


Mätt och glad efter all god mat. Satt i soffan och beundrade de fantastiskt fina blommorna vi fick från våra gäster.


Jag ÄLSKAR blommor! Särskilt såna här fina midsommarblomster gör mig glad! Har dåligt med vaser, men en glasburk från IKEA funkar ju utmärkt!

What a party! Måste ha gäster oftare. Någon som vill komma?

Nu börjar en ny jobbvecka där jag bara jobbar måndag, onsdag och torsdag. Sedan väntar 4 härliga semesterveckor. Efter det blir det 3 veckor jobb till och sedan minst 6 månaders mammaledighet. Låter trevligt tycker jag :-)

Kram på er alla därute!


Äpple- och valnötsbröd


Tror inte jag bloggat om detta goda bröd tidigare. Var ett tag sedan jag bakade det, men det är jättegott! Som vanligt är receptet hämtat från Martin. Där kan ni läsa hela receptet. Jag använde Manitoba Cream istället för vetemjöl special och då får man öka på bearbetningstiden lite. La till ca 5 minuter totalt. Man får känna lite på degen, den ska vara seg och ha fina glutentrådar. Idag gjorde jag halva satsen. Det blev 2 ganska små bröd.



Man får jobba lite för att valnötterna och äpplena ska arbetas in i degen. Fick hjälpa till lite med degspaden.


Jag lät min deg jäsa i lätt inoljad plastlåda. Efter ca 40 min vek jag ihop degen. Det gör man genom att ta tag ytterkanterna och vika in mot mitten. Gör detta några gånger och vänd degen så att skarven kommer neråt. Genom att vika ihop degen på detta vis pressar man ut luften och degen får ny kraft att jäsa upp!

Det här brödet doftar jättegott redan under jäsningsprocessen. Det är äpplena som gör det tror jag.


Väl mjölad jäskorg. Så tråkigt om brödet fastnar.


Deg på jäsning. Har bara en rund jäskorg. Men det funkar lika bra med en väl mjölad handduk i en skål som ni ser till vänster. Durkslag går också bra. Jäskorgen ger dock finare mönster på brödet.

Orsaken till att man vill ha ånga i ugnen är att bröden då reser sig bättre. När man efter en stund (ca 15 min) vädrar ut ångan får man en fin och knaprig skorpa på bröden.


Några äppelbitar som hoppat ut.




Brödet förvarar jag så här med snittytan neråt. Absolut inte plastpåse, då försvinner den goda skorpan direkt. Däremot kan man lägga en handduk över brödet för att det inte ska torka.



Mammagenen...

... är aktiv. Min mamma är nämligen väldigt huslig och ofta i full fart, gärna sent på kvällarna. Den genen har jag definitivt fått. (Eller också är det uppväxtmiljön som påverkat mig). Just nu är det full fart i köket här i allafall! Bröd- och tårtbak samt förberedelser inför morgondagens lunchbjudning. Mannen har fått order att hålla sig i soffan framför TVn så jag får vara i fred :-)



Var bara tvungen att smaka trots innehållet av rått ägg. Man ska visst undvika det när man har bebbe i magen, men kladdkakesmet går ju bara inte låta bli - och svenska ägg brukar väl vara OK.

Övriga ingredienser:

Mascarpone med smält choklad...


... hallon...


... och grädde. Jag älskar  grädde! Är inte så mycket för alltför söta saker och socker, men grädde, särskilt blandat med bär - MUMS!

(Köpte Garants frysta hallon för första gången. De var jättefina! Annars brukar frysta hallon mest bestå av hallon i bitar, men i detta paketet var det inte ett enda trasigt hallon!)

Mer om kvällens kreationer kommer senare. Nu ska jag tillbaka till köket!


Glad midsommar!

Nu flyr alla stockholmare staden och ut på landet. Om man vill uppleva ett öde Stockholm ska man komma hit på midsommar. Det är den mest öde helgen på hela året. Blir lättförtjänta pengar för mig som ska jobba :-)


Svensk idyll i vackra Stockholms skärgård.

Önskar också att jag hade ett ställe på landet att fly till. Men västkusten är vårt land och snart flyr vi dit :-)


PT-Fia

Titta - jag fick vara med på inspirerande PT-Fias blogg idag!

Jag följer inte så jättemånga bloggar, men PT-Fia är en av dem. Hon är tjejen med det ständiga flinet och inspirerar till rolig träning och god, nyttig mat.


Bild tagen från Fias blogg

Surdegsvulkan

Ja, så här kan det se ut när man kommer hem om man har en surdeg på G.



Jag gör min surdeg enligt Martins recept.

Dag 1, morgon
30 g rågmjöl
100 g ljummet vatten

Blanda i en lite större burk och låt stå i 3 dagar på ett lagom varmt ställe (22-25 grader). Skåpet över kylen brukar vara bra. Sätt på ett lock utan att skruva åt eller lite plastfolie med små hål i. Skaka burken morgon och kväll.

Dag 4, morgon
90 g rågmjöl
100 g ljummet vatten

Blanda i vatten och det nya mjölet och rör om.

Dag 4, kväll
60 g rågmjöl
100 g ljummet vatten

Nu bör surdegen ha börjat jäsa och ha en mindre angenäm doft. Häll först ut allt utom ca 50 gram innan du fyller på med mer mjöl och vatten och rör om.

Dag 5, morgon
Upprepa steget från dag 4, kväll

Dag 5, kväll
ca 10 timmar från morgondagens steg bör surdegen nu ha jäst och rest sig ordentligt. Konstistensen ska likna chokladmousse och din surdeg är nu klar!

Ska du inte baka direkt är det bara att sätta på locket och ställa in surdegen i kylen. Den behöver mat ungefär varje vecka. Min har klarat sig i 2 veckor utan mat också.

När du matar surdegen så häll ut lite grann så ca 50 g är kvar. Fyll på med 60 g mjöl och 100 g vatten. Rör runt ordentligt, på med locket och så in i kylen igen.


Barnmorska

Har tillsammans med mannen varit hos barnmorskan både igår och idag. Igår var det föräldrarutbildning med temat "Födandet" och idag var det tema "När två blir 3". Igår var jag även inne hos min barnmorska som mätte livmodern, kollade blodtryck och socker samt lyssnade på de snabba hjärtslagen från den lilla i magen.

Allt tal om förlossning och livet efter gör att förväntningarna och tankarna på att vi ska ha barn ökar. Längtar så efter att få hålla vårt lilla barn i famnen!


Köpt sköna långa linnen på Åhléns som täcker den växande magen.


Småland



Varit i Kalmar i helgen. Finaste vännerna skulle gifta sig och det ville vi ju inte missa! Det fick bli flyg ner på lördag morgon. Vi landade ungefär vid 11.30 och vigseln skulle börja 12.30. Piffade till oss lite på flygplatsen och ringde en taxi som skulle ta oss till kyrkan. Men det visade sig att taxibolaget bara hade en bil i tjänst (!), men chauffören skulle komma så snart hon kunde. Vi började bli lite orolig när klockan passerat 12, men så dök hon upp. Oron återkom dock när chauffören började köra. Hon visste inte vart kyrkan låg! Kyrkor finns tydligen inte registrerade i GPSn, så hon chansade lite. Det resulterade i att det tog oss ca 20 min och 289 kr fattigare att komma till kyrkan som egentligen ligger 2,5 km från flygplatsen... Som tur var kom vi i allafall innan brudparet hunnit gå in i kyrkan...


I väntan på taxin...

Förövrigt är Kalmar en jättemysig stad. Trevliga människor och lite lagom stort. Lugnt och skönt i jämförelse med Sthlm och mycket vatten!



Vi bodde på Hotell Svanen. Ett lågprishotell som även har vandrarhem. Hade inte så höga förväntningar, men det var jättefint och fräscht. Toaletten var nog det minsta jag sett, men det gjorde inte så mycket. Helt klart mycket godkänt på frukostbuffén också!

På söndagen gick vi på gudstjänst i domkyrkan och åt buffé på ett precis nyöppnat café/restaurang. Det var en familj från Algeriet som öppnat stället 3 dagar tidigare. De hade bara varit i Sverige 1 år. Imponerande att redan vara i gång med business! Trevliga var de också så vi satt där en stund och snackade.


Veckans träning

Måndag: 20 min cykel + 30 min promenad + 60 min gyj
Tisdag : 20 + 20 min cykel
Onsdag: 20 + 30 min cykel
Torsdag: 20 min cykel + 40 min promenad
Fredag: 20 + 20 min cykel + 60 min gym
Lördag: Vila, om man inte räknar dans på bröllop som träning :-)
Söndag: 60 min gym

LG Cinema 3D

En sån här LG Cinema 3D skulle inte vara helt fel att få testa! Snälla Smartson välj mig! :-)

Gårdagens och dagens lunch


Årets första färskpotatis för min del! Längtade så efter dessa godbitar! Här serverade med sesamfröpanerad lax, färsk-kokt broccoli, tomat och romsås gjord på lätt creme fraiche, turkisk yoghurt, rom, salt, peppar, chiliflakes och dill. Riktigt god och nyttig sommarlunch! Blev över till dagens matlåda också!




Veckans träning

Måndag: 20 + 30 min cykel + 30 min hemmagym (axlar och triceps)
Tisdag: 20 + 20 min cykel + 60 min afrikansk dans + 30 min gym (rygg och biceps)
Onsdag: 20 + 20 + 40 min cykel
Torsdag: 20 + 20 min cykel
Fredag: 20 + 20 min cykel + 60 min gym
Lördag: 20 + 20 + 40 min cykel
Söndag: 20 + 20 min cykel


Ensam i gymet


Var helt ensam i gymet häromdagen och vågade mig då in dit de stora grabbarna brukar hålla till och pusta och stöna med sina hantlar. Hittade flera roliga övningar. Har alltid känt mig lite bortkommen på gym. Just för att man inte riktigt vet hur man ska göra alla övningar och man känner sig så uttittad i gymmet. Men efter att ha gått på en hel del Skivstångspass och Bodypump har jag fått många tips som har hjälpt mig våga mig in i gymmet. Just nu är det nästan bara det som funkar. I gymet kan jag anpassa träningen efter hur magen mår. De flesta övningar kan man också göra sittandes för att inte påfresta bäckenet.

 

Här är en jättebra triceps övning! Jag har träningsvärk idag vilket jag ser som ett gott tecken! Det betyder att jag kommit åt muskler jag inte annars gör. När man kör på gym fastnar man lätt i samma övningar. Men det kan vara bra att variera olika övningar för samma muskler. Nu när jag testat på det som finns i "grabbarnas revir" så ska jag nog våga mig in dit trots stönande grabs.


Sommarlunch


Att det numera är sommar vittnar dagens lunch om. Varje sommar äter vi mängder av pastasallad. Så praktiskt att ta med på picnicen!



Dagens sallad innehöll fullkornspasta, färsk spenat, kyckling, tomat, gurka, broccoli och mycket basilika. Vinägrett gjord på olivolja, vit balsamvinäger och citronpeppar. Toppat med valnötter och serverad med turkisk yoghurt.

Enkelt, nyttigt och gott - precis som jag vill ha det!




Jordgubbar med glass till efterrätt!



10 år sen studenten!

Undrar varför jag sitter inne framför datorn när jag är ledig och så fint väder ute, så nu går jag ut i solen!! Behöver en slappdag efter 7-dagar-i-sträck-jobb för att ladda inför helgens jobb...

Inget sommarlov här inte, inte än. Men snart är det semester och sedan mamma"ledighet". Fördelen med att jobba är att man tjänar pengar även på semestern! När man studerade var man ofta tvungen att jobba på sommaren, men nu är det bara LEDIGT när man är ledig. Det är gott!


Jag och fina tjejerna på vår receptarieexamen för 4 år sedan. Vem kunde ana då att vi skulle hamna i Sthlm och med en liten unge i magen? 

Som en fd gymnasiekompis reflekterat över så var det 10 år sedan vi tog studenten från gymnasiet. Tänk vad tiden går fort! (Hittade inga bilder därifrån, var det före digitalkamerans intåg måntro?)


Nationaldag på Skansen


Jodå, efter 5 timmar på jobbet mötte jag upp mannen inne i stan. Det började med smaka på Sthlm i Kungsan och slutade tillslut med vink till kungafamiljen och Skansen. Inte helt lätt att ta sig fram till Skansen dock pga avsärrningar och mycket folk. Jag var mest varm och trött i benen (hade både jeans och stödstrumpor i värmen), så väl framme var glass ett måste. Sedan blev jag lite gladare :-) 








Är det detta som kallas riktigt nationaldagsfirande? Kul att strosa runt med mannen på stan i alla fall! Dock lite seg cykeltur hem.

GRATTIS SVERIGE!!

Veckans träning

Måndag: 20 + 20 min cykel + 60 min gym
Tisdag: 20 + 30 min cykel
Onsdag: 20 + 20 min cykel
Torsdag: 75 min gym
Fredag: 20 + 20 + 90 min cykel
Lördag: 20 + 20 min cykel + 75 min gym (inkl. 20 min sittcykel)
Söndag: 20 + 20 min cykel

Sommar!


Äntligen! Idag var det riktig sommar här och det blev årets första riktiga cykelutflykt efter jobbet för mig. Tycker mycket bättre om att cykla runt i solen än att ligga och steka. Har svårt för att ligga still.


Min cykel är lite knasig så jag tog mannens. Jag får passa på att cykla medan jag kan!




Det blev en tur runt Brunnsviken och en paus vid Kräftriket för att sola benen lite extra :-)
 
Snart blir det långturer med picnic med mannen! Cykelturerna är det bästa med sommaren tycker vi. Så bra sätt att upptäcka nya platser på, och Stockholm är ju så vackert!


Hot baconsallad


Såg på Oliver´s Twist häromdagen och inspirerades att göra den här goda salladen.



Låt färsk lök svettas i olivolja och tillsätt timjan. Lägg åt sidan och stek bacon i samma panna. Tillsätt en näve pinjenötter och fräs allt tillsammans ngn minut. Smaksätt med ca 2 msk balsamvinäger. Skölj roccola sallad och servera allt direkt. Man kan gärna servera med lite riven permesan också.

Enkelt och framförallt gott! Finns många matprogram, men jag gillar Jamie. Ofta enkelt och gott.


Fruktbröd


Yes! Jag har bakat bröd igen! Inget ovanligt i det. Bakar vanliga frallor varje vecka. Men det var ett tag sedan nu jag bakade "riktigt" bröd. Det blev Jan Hedhs goda fruktbröd idag. Har bakat det tidigare och här kan ni läsa hur man gör.








Bilderna är också från förra gången jag bakade det här brödet. Men de blev lika fina den här gången.


Apropå tester

Har blivit utvald att delta i Smartsons test av Findus World Selection. Jag måste erkänna att jag inte har så jättehöga förväntningar. Är ofta inte så förtjust i halvfabrikat. Men jag hoppas att detta överträffar det jag smakat tidigare. Låter ju bra i presentationen i alla fall, inga konstiga tillsatser etc. Återstår att se hur det smakar. Återkommer om det senare.

Nyfiken


Har ju känt att det rört sig i magen ungefär sedan v. 17. Då bara som en svag känsla som inte alltid var lätt att skilja från en lätt orolig mage. De senaste veckorna har det rört sig betydligt tydligare och igår kom det, den första rejäla sparken! Jag hade lunchrast och stod i lunchrestaurangen och skulle beställa mat. Då kom det en kraftig spark i magen så jag ropade till.

I början var det nästan lite obehagligt när man kände hur det rörde sig i magen, men nu är det bara mysigt!




Det är inte mer än att man blir lite nyfiken på det lilla livet där i magen. För varje dag som går och han/hon växer så blir jag mer och mer nyfiken på vem det är som ska komma ut. Hur kommer han/hon se ut? Hur kommer personligheten vara? Vem blir han/hon mest lik? etc.

Tänk, en del av mig som kommer leva vidare i en annan person. Denna person kommer också vara en del av mannen och så lite eget på det. Kan ju inte bli annat än en skön lirare :-)

Lite läskigt att få se en del av sig själv hos en annan människa. Jag med alla mina konstiga sidor. Och för att inte tala om mannens :-) Många härliga skratt kommer det att bli!

Kan det inte bli september NU!


Både blus och jeans från Ellos. Den här toppen blir nog en favorit. Luftig och sval med plats för magen att växa. Skönt på sommaren!


Testpilot

Nu har jag anmält mig för att vara testpilot för den här lilla leksaken. Endast fem personer blir utvalda. Hoppas jag är en av dem...


Bilden är hämtad från Pentax hemsida.

Ansök du också här.


RSS 2.0