Kycklingfond


Har blivit en hel del kyckling i lergryta på sista tiden. Vad som är bra då är att man kan ta tillvara på skyn som blir i grytan. Låt svalna först och ta bort fettet (som lägger sig på ytan). Frys man i istärningsformar. Sedan är det bara att ta upp önskat antal och lägga i en gryta eller sås.


Jag använder mig av IKEAS söta hjärtformade istärningsformar.

En god och enkel sås gör man helt enkelt av ett paket creme fraiche. I med lite vatten och några tärningar kycklingfond (alternativt köpt fond). Koka upp och smaka av med lite salt och peppar och ev soja. Såå enkelt! Variera fonden beroende på vad du ska äta. T ex fiskfond om du äter fisk etc.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0